Economia chineza, la minimele ultimelor 10 trimestre

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 16:05
1187 citiri
Economia chineza, la minimele ultimelor 10 trimestre

Economia chineza a inregistrat probabil cea mai scazuta crestere din ultimele 10 trimestre, in lunile finale ale lui 2011, trend ce ar putea continua si mai departe, in conditiile in care exporturile sunt in scadere iar autoritatile chineze continua campania impotriva speculatiilor imobiliare.

PIB-ul a crescut cu 8,7 procente fata de anul trecut, ceea ce reprezinta cea mai mica rata de crestere din trimestrul al doilea din 2009 pana in prezent, conform unei estimari facute de economistii intervievati de Bloomberg.

Continua scadere a Chinei - a doua, cea mai puternica economie globala - sporeste ingrijorarile cu privire la stagnarea economiei globale. FMI-ul avertizeaza ca este posibila o crestere aproape de 0 in economiile europene - aceasta fiind principala piata de desfacere a bunurilor chinezesti.

Unii analisti considera ca acest trend al deprecierilor este doar la inceputul sau, urmand ca ceea ce este mai rau sa vina. Scaderea economica a Chinei este o problema globala - de puterea de cumparare a Chinei depind in prezent economii puternice precum Australia sau Brazilia, acestea exportand materii prime necesare industriei chineze.

Productia industriala a Chinei are o crestere estimata de 12,3 procente in decembrie, fata de anul anterior, cea mai slaba crestere din august 2009 pana in prezent. Cresterea economica a Chinei depinde direct de puterea de cumparare a statelor europene si a SUA iar aceasta putere de cumparare este afectata de masurile de austeritate, considerate a fi necesare pentru rezolvarea crizei datoriilor suverane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#criza economica, #criza financiara, #crestere economica China, #scaderi economii Asia , #criza financiara