Germania, ingrijorata ca Franta o trage in jos

Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 19:37
3361 citiri
Germania, ingrijorata ca Franta o trage in jos
Foto: Reuters

Ministrul de Finante german, Wolfgang Schaeuble, a cerut ca reformele din Franta sa fie analizate si de catre niste specialisti de la Berlin.

Oficialul este ingrijorat ca economia slabita a vecinilor ar putea dauna Germaniei, implicit intregului bloc comunitar, noteaza Business Insider, care citeaza Reuters.

Cererea lui Schaeuble se adauga avertismentelor analistilor legate de situatia celei de-a doua economii din zona euro, care ar puta rata, anul viitor, tinta de deficit bugetar de 3% din PIB, impusa de Uniunea Europeana.

"Suntem din ce in ce mai ingrijorati de soarta Frantei, deoarece Guvernul de la Paris nu a adoptat reformele necesare in piata muncii", a declarat economistul german Lars Feld.

Potrivit sursei citate, Ministerul german al Finantelor nu a confirmat inca informatia.

Presedintele francez, Francois Hollande, care se afla in functie doar de jumatate de an, are o sarcina imensa de indeplinit.

El trebuie sa resusciteze o economie care si-a pierdut competitivitatea in fata Germaniei vecine si a tarilor sud-europene, care au aplicat deja masuri dure de austeritate.

In aceasta saptamana, ca raspuns a numeroaselor insistente ale cunoscutului om de afaceri Louis Gallois pentru a reforma piata muncii, care a suferit mult din cauza declinului sectorului industrial, Guvernul de la Paris a anuntat reduceri de taxe, in valoare de 20 miliarde de euro, pentru a reduce costurile cu forta de munca.

Potrivit economistilor, mesajul transmis de Hollande, odata cu luarea acestei decizii, a fost cel corect, insa ar putea ca sa nu fie suficient.

Spre deosebire de tarile sudice, costurile de imprumut ale Frantei au ramas mici, insa investitorii se tem ca acest lucru nu reflecta fragilitatea economiei.

Banca centrala a Frantei se asteapta ca PIB-ul tarii sa se contracte cu 0,1% in ultimul trimestru din 2012, consemnad intrarea in recesiune tehnica, dupa doua trimestre consecutive de scadere economica.

Ministrul de Finante al Germaniei a fost intotdeauna un aliat al francezilor si a reiterat in repetate randuri ca legaturile stranse intre natiuni vor conduce la o integrare mai mare a Europei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Germania ingrijorari Franta, #criza economica Franta, #recesiune franta , #criza financiara