Masurile de austeritate au adus boli rare si un val de sinucideri in UE

Joi, 28 Martie 2013, ora 22:36
2782 citiri
Masurile de austeritate au adus boli rare si un val de sinucideri in UE

Masurile de austeritate dure introduse de guvernele europene menite sa combata problemele cu datoriile tarilor au avut ca efect nu doar aruncarea regiunii in recesiune, ci sunt si cauza aparitiei unor boli care nu sunt normale pentru Europa, dar si a unei cresteri a numarului de sinucideri in Uniunea Europeana.

Din momentul in care criza a lovit, in anul 2008, ajutoarele sociale de stat si serviciile de sanatate de pe cuprinsul Europei au fost afectate de reduceri de buget, tratamente medicale rationalizate, dar si masuri nepopulare precum si introducerea unor taxe pentru spitale, scrie agentia Associated Press, citata de Time.

Tarile care au redus cel mai mult din cheltuielile publice - Grecia, Spania si Portugalia - s-au descurcat cel mai rau din punct de vedere medical.

"Masurile de austeritate nu au rezolvat problemele economice si au creat de asemenea mari probleme de sanatate", a declarat Martin McKee, profesor de sanatate publica europeana la Scoala de Igiena si Medicina Tropicala din Londra, acesta conducand un grup de cercetatori care a ajuns la rezultatul respectiv.

El a mai spus ca inrautatirea starii de sanatate a cetatenilor nu a fost generata doar de somaj, ci si de lipsa unui sistem de ajutoare sociale pe care oamenii sa se poata baza: "Oamenii au nevoie sa spere ca Guvernul ii va ajuta prin aceasta perioada dificila".

Potrivit lui McKee, Grecia este cea mai grav lovita de aceasta situatie. Bazandu-se pe informatii guvernamentale, cercetatorii au descoperit ca rata sinuciderilor a crescut cu 40 la suta in anul 2011, comparativ cu anul precedent. Totodata, in anul 2012 s-a inregistrat o crestere exponentiala a numarului de cazuri de infectie cu HIV, in randul consumatorilor de droguri din Grecia, din cauza folosirii de seringi contaminate.

Nu in ultimul rand, Grecia s-a confruntat in ultimii ani si cu izbucniri ale unor cazuri de malarie sau de contaminari cu virusul West Nile, boli care nu sunt obisnuite pentru Europa, potrivit filialei elene a Medecins Sans Frontieres. In anul 2011, MSF a ajutat Grecia sa combata cazurile de malarie care izbucnisera dupa ce autoritatile au renuntat la programul de exterminare a tantarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#criza financiara boli rare, #criza financiara sinucideri, #masuri austeritate sinucideri, #criza financiara Grecia , #criza financiara