Moody's: Sanse sporite pentru un faliment grecesc

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 21:28
996 citiri
Moody's: Sanse sporite pentru un faliment grecesc

Agentia de rating Moody's anunta, in perspectivele sale asupra economiei Greciei, o rapida deterioarare a situatiei in Grecia. Moody's estimeaza ca sansele ca Grecia sa paraseasca zona euro sunt in crestere, chiar daca, pentru moment, aceasta nu este principala ipoteza de lucru.

Noile prognoze au legatura cu negocierile pe care le poarta Grecia cu proprii creditori si cu probabilitatea crescuta ca acestea sa determine declararea incapacitatii de plata a statului grec, noteaza Business Insider.

"In situatia unui faliment necontrolat al datoriei grecesti, functionarea sistemului bancar si a statului ar putea fi afectate" se arata in raportul agentiei. "Economia ar putea inregistra o contractie foarte rapida. De asemenea, sansele ca Grecia sa paraseasca zona euro ar creste considerabil, aceasta intorcandu-se la o moneda nationala profund devalorizata".

Totusi, agentia precizeaza ca acest scenariu nu este principala ipoteza pe care merge Moody's in prezent, insa constituie un model ale carui probabilitati continua sa creasca. In aceasta situatie, capacitatea grecilor de a-si plati datoriile scade considerabil.

In situatia in care creditorii Greciei nu accepta extinerea maturitatii datoriei, guvernul grec va intra in faliment pe 27 martie. In prezent, Grecia depinde atat de aceste negocieri cat si de primirea unei noi transe din imprumutul acordat de catre UE/FMI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
#criza economica, #criza financiara, #faliment Grecia, #estimari Moody Grecia , #criza financiara