Numarul milionarilor chinezi a trecut de 1 milion - Presa internationala

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 12:23
1420 citiri
Numarul milionarilor chinezi a trecut de 1 milion - Presa internationala

Biocombustibilii devin, in regiuni extinse din Africa, o alternativa la mancare, terenul de exploatare fiind acelasi; productia din China incepe sa se temepereze, generand temeri in toate economiile emergente care depind de cererea Chinei, iar numarul milionarilor chinezi a trecut de 1 milion, plasand China pe locul 3 la nivel global - acestea sunt cele mai importante stiri din presa economica internationala de miercuri.

Companiile britanice producatoare de biocombustibili au achizitionat in Africa mai mult teren decat orice alta tara pentru plantatii de plante din care sa extraga biocombustibil.

Jumatate din cele 3.2 milioane de hectare din terenul dedicat producerii acestor combustibili in Africa - in regiuni din Mozambic pana in Senegal - este detinut de catre 11 companii britanice, arata un raport al The Guardian.

Combustibilii lichizi, extrasi din plante - cum este cazul bioethanolului - sunt considerati de catre unii ecologisti drept o buna alternativa la combustibilii fosili. Pe de alta parte, dat fiind faptul ca folosesc acelasi tip de teren ca si granele, exploatarea masiva a Africii in acest sens este corelata de catre unii analisti cu cresterea la niveluri record a preturilor alimentelor. Exista, de asemenea, temeri cu privire la accentuarea efectului de sera.

Raportul cu privire la implicarea masiva a companiilor britanice in biocombustibili, coincide cu raportul Oxfam care prognozeaza ca in urmatorii ani costul efectiv al unui bon de masa se va dubla, pe fondul cresterii preturilor la alimente. Raportul identifica utilizarea terenului agricol in scopul producerii de biocombustibili ca fiind una dintre cauzele acestei cresteri. "Un om din 7 este in fiecare zi infometat, pe planeta, in ciuda faptului ca planeta are capacitatea de a hrani pe fiecare din locuitorii sai. Sistemul de distributie a hranei trebuie reformat", a declarat Barbara Stocking, director executiv al Oxfam.

Ritmul de crestere al Chinei, in scadere

Nivelul productiei din China a scazut usor in luna mai, ceea ce sugereaza ca economia chineza se resimte dupa implementarea masurilor de restrangere monetara.

Problemele Chinei se transforma usor in probleme globale din cauza faptului ca in ultimii ani economia chineza este vazuta drept locomotiva cresterii iar economiile emergente, din Brazilia pana in Noua Zeelanda, se bazeaza pe cererea Chinei pentru a-si inregistra propria crestere economica, informeaza Financial Times.

Temerile legate de o posibila incetinire a ritmului de crestere in gigantul asiatic au produs unde de soc in pietele financiare, atarnand destul de greu in pretul marfurilor - China fiind unul dintre principalii cumparatori in aceasta piata.

Analistii considera ca probabilitatea ca economia chineza sa-si tempereze ritmul de crestere este mare insa aceasta temperare va fi compensata de investitiile guvernamentale si private. Pe de alta parte, exporturile si consumul vor avea o tendinta de scadere, afectand direct PIB-ul.

Numarul milionarilor chinezi depaseste 1 milion

Numarul milionarilor chinezi a depasit recent cifra de 1 milion, inregistrand o crestere de 31 de procente in 2010, fata de anul anterior. Cifra plaseaza China pe locul al treilea la nivel mondial, dupa SUA (5.22 milioane) si Japonia (1.53 milioane).

China este pe locul 8 la nivel global, daca se iau in calcul gospodariile a caror avere depaseste 100 milioane de dolari. Evaluarea nu ia in calcul averile private, pentru care nu exista date publice, ci doar detinerile de companii care trimit rapoarte oficiale catre public - companii listate la bursa, informeaza Bloomberg.

Doar 5 procente din averea chinezilor este plasata in afara granitelor Chinei ceea ce face ca companiile internationale care se ocupa de administrarea averii sa fie constranse sa lucreaze exclusiv pe teritoriu si cu active chinezesti.

Nivelul averii in zona Asia-Pacific - cu exceptia Japoniei - este estimat sa creasca cu o rata anuala de 11.4 procente, in perioada 2010 - 2015, ceea ce permite transferul bogatiei globale catre est. La finalul aceastei perioade, regiunea va reprezenta 23 procente din avutia globala, fata de 15 procente in prezent.

India, care are 190.000 milionari, plasandu-se in fata Canadei, urmeaza sa aiba o crestere de 14 procente pe an, in urmatorii 5 ani, in vreme ce China va inregistra o crestere de 18 procente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
#criza financiara, #economie China, #crestere economica China, #milionari China , #criza financiara
Comentarii
Poza PSD Erie
PSD Erie
rank 5
Toarasi, astea ie minciuni scoase de imperalistii anglo americani si de alte nationalitati! Pai daca americanii ie datori la chineji 10 mi da miliarde, io zic ca trebe sa fie mai multi milionari la chineji acolo!