Oficial maghiar: Situatia economica este stabila

Sambata, 05 Iunie 2010, ora 20:27
1277 citiri
Oficial maghiar: Situatia economica este stabila
Foto: Bloomberg

Situatia economica a Ungariei este stabila, iar recentele comentarii despre o posibila intrare in incapacitate de plata sunt "nefericite", au declarat reprezentantii guvernului, care au jurat ca pot sa respecte deficitul bugetar aprobat de creditorii statului.

"Orice comparatie cu alte tari care au rate de credit mult mai mari decat Ungaria sunt nefericite. Comentariile facute despre aceasta problema sunt exagerate si atunci cand vin din partea unor colegi, situatia este cu atat mai nefericita", a declarat secretarul de stat Mihaly Varga, citat de Bloomberg.

Din cauza comentariilor, forintul a scazut la cel mai mic pret din ultimul an, cu 4,8 procente, una dintre cele mai abrupte scaderi dintre cele 177 de monede monitorizate de publicatia economica.

Potrivit lui Varga, problema Ungariei, in acest moment, o reprezinta dimensiunea deficitului si faptul ca au fost gasite "nereguli" in bugetul din acest an, realizat de guvernarea anterioara.

"Daca nu schimbam nimic in buget, tinta de deficit planificata nu poate fi atinsa. Sunt cateva 'scheme' in bugetul acesta. Cifrele nu sunt reale. Guvernul lui Gordon Bajnai a mintit tara. Nu a prezentat situatia reala, intr-un mod credibil si detaliat", a declarat Varga.

Potrivit estimarilor Comisiei Europene, deficitul bugetar al Ungariei va ajunge la 4,1 procente din PIB, in 2010, comparativ cu o medie de 6,3 la suta in UE si cu 9,3 la suta in Grecia. De asemenea, datoriile guvernamentale se vor ridica la 79 la suta din PIB, fata de o medie de 84% in UE si cu 125% in Grecia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#deficit bugetar Ungaria, #datorii Ungaria, #scadere forint , #criza financiara