Rusia va contribui la salvarea euro

Joi, 20 Mai 2010, ora 14:33
1588 citiri
Rusia va contribui la salvarea euro
Foto: ArhivaFoto.ro

Rusia va contribui la nivel "tehnic" la sustinerea existentei monedei unice europene, in special prin intermediul Fondului Monetar International (FMI), a declarat, joi, consilierul presedintelui rus, Arkadi Dvorkovici, intr-o conferinta de presa, relateaza RIA Novosti.

"Euro traverseaza o perioada dificila. Totusi, apreciez ca va supravietui si ca Europa, ajutata de alte tari importante, in special Rusia, va depasi problemele existente", a declarat responsabilul rus.

El a mentionat in acest context ca Fondul european de sustinere, a carui infiintare a fost anuntata recent, urmeaza sa fie finantat, printre altele, si de Fondul Monetar International. "Astfel, chiar din punct de vedere tehnic, vom contribui la rezolvarea problemelor Europei", a adaugat consilierul presedintelui rus.

Moneda europeana traverseaza in prezent o criza, pe fondul temerilor ca situatia din Grecia se va propaga si in alte tari din Zona euro ce au deficit bugetar mare si crestere economica mica, precum Spania si Portugalia. In aceste conditii, statele membre studiaza o serie de solutii.

Germania va face lobby in fata guvernelor Uniunii pentru introducerea unei taxe pe pietele financiare si pentru trecerea agentiilor de rating sub supravegherea autoritatilor europene, cu scopul de a recastiga "suprematia" asupra pietelor, conform declaratiilor Angelei Merkel.

Franta, care a sustinut ideile Germaniei cu privire la reglementarile pietelor financiare inainte de ultimele doua summit-uri ale G20, nu intentioneaza sa urmeze exemplul acesteia in ceea ce priveste interzicerea speculatiilor pe obligatiuni guvernamentale, conform declaratiilor Ministrului francez de Finante, Christine Lagarde.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#criza financiara zona euro, #depreciere euro , #criza financiara
Comentarii