Washingtonul, deturnat de Wall Street (video)

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 18:56
3434 citiri
Washingtonul, deturnat de Wall Street (video)
Foto: Arhiva

In timp ce 14 de milioane de americani sunt someri, iar unul din sapte traiesc in saracie, un grup face chiar foarte bine. Primele 35 de institutii financiare de pe Wall Street vor plati suma record de 144 de miliarde de dolari, doar pentru salarii si bonusuri.

In prezent, in SUA exista cea mai mare prapastie dintre bogati si saraci, dintre toate natiunile occidentale. Un nou raport arata ca diferenta este mai mare si decat in India, potrivit RT.

Ce s-a intamplat cu discutiile prin care se urmarea investigarea Wall Street? Unde este tragerea la raspundere? Ajutorul financiar acordat de guvernul SUA a facut ca aceste banci sa fie si mai mari, a explicat Gerald Celente, directorul Trends Research Institute din New York.

"Ai zece banci care controleaza practic 80% din tot ce se intampla. Asa ca, ajutoarele financiare au facut exact ceea ce erau menite sa faca. Au facut bogatii si mai bogati, si puternicii si mai puternici," a spus Celente. "Tendinta continua in acea directie".

Acesta spune ca vorbele presedintelui american, Barack Obama, referitor la tragerea la raspundere a Wall Street, sunt goale, explicand asta prin faptul ca insusi Obama a primit donatii importante de la firmele de pe Wall Street.

"Washingtonul a fost deturnat de Wall Street", a adaugat acesta. "Ai in fata o deconectare completa intre acesti baieti si cele 144 de miliarde de dolari ale lor, si restul tarii".

Celente spune ca nu a fost nimic mai atroce in istoria moderna, decat asta: "Vorbim despre 144 de miliarde de dolari. Ar insemna locul 49 daca ne luam dupa PIB-ul celor 194 de tari ale lumii", a spus Celente.

Totusi, furia nu se prea vede in SUA. Europenii protesteaza si ies in strada, furiosi de esecul guvernelor. Celente spune ca miscarea Tea Party este inceputul unei tendinte. Americanii asteapta alegerile din toamna, dar cand schimbarea nu va avea loc, vor incepe sa protesteze si mai mult, probabil in 2011 si 2012.

"Statele Unite sunt lente cand vine vorba sa protesteze", a spus Celente. SUA nu ia exemplul Europei pentru acuzarea si urmarirea celor din sectoarele financiare, responsabile de criza.

"Este din cauza mass-mediei", a spus acesta. "Este mass-media care continua sa serveasca acestor porci lacomi, temperand populatia pentru a nu iesi in strada, in loc sa-i pedepseasca".

Celente mai precizeaza ca administratia lui Obama este plina de "invinsi" fiind incapabila sa salveze economia.

"Nu poti pune toata vina pe Obama. A fost Bush, a fost Clinton, este tot sistemul - este vanzarea Americii. Transfera toate slujbele in strainatate. Tara aceasta a trecut de la cel mai mare imperiu antreprenorial, la ceva ce Mussolini l-ar fi numit fascism".

Ce spune Karl Denninger?

"Poporul american nu are nicio problema cu altii care fac bani, atat timp cat o fac in mod cinstit", a spus Karl Denninger de la The Market Ticker.

Acesta spune ca abilitatea guvernului de a controla situatia de dupa criza, s-a terminat cand institutiile financiare au reinvestit ajutoarele acordate (TARP).

"La baza problemei, sta faptul ca nu am fortat aceste institutii sa ramana cu pierderile pe care restul natiunii le-a absorbit, pentru ca ei sa continue ca de obicei lucrurile care le faceau in deceniul trecut, si sa-si acorde pachete salariale pe peste 100 de miliarde de dolari," a spus Denninger.

In Europa, cei responsabili pentru criza sunt pusi sub acuzare, dar in SUA nimeni nu este tras la raspundere. Denninger noteaza ca, in timp ce nu exista vreo acuzatie in sectorul bancar, au fost aduse cateva acuzatii de luare de mita la nivel local, dar nu si celor care au acordat mita.

Europenii raman furiosi, dar americanii nu vor protesta deoarece guvernul continua sa le dea bani: "Atata timp cat esti platit numai sa stai si sa nu faci nimic, asta vei si face", a spus acesta.

Denninger spune ca vina pentru aceasta criza cade "pe legaturile dintre Wall Street si Washington". "In principal ai un lant de coruptie legislativa, daca vrei sa-i spui asa," a adaugat acesta. Denninger a mai precizat ca scuza lui Obama, ca a mostenit acest sistem defect, a devenit veche. "Poporul american s-a cam saturat de ea".

Ce spune Peter Schiff?

Peter Schiff, presedintele Euro Pacific Capital, si autorul cartii "Cum creste o economie si de ce cade", a spus ca problema este faptul ca guvernul SUA este "in pat cu cele mai mari banci".

"Economia noastra nu este una deschisa. Nu avem o economie capitalista reala. Avem ceva foarte diferit. Guvernul secatuieste economia si transfera toata bogatia acestor banci de investitii de pe Wall Street, din pricina subventiilor, garantiilor guvernamentale, si a Rezervei Federale", a spus Schiff.

Acesta spune ca taxele mici si reglementarile slabe, sunt necesare pentru a preveni ca o companie mare sa se foloseasca de sistem. Schiff a explicat ca reglementarile instrumentelor financiare pedepsesc firmele mici deoarece fac sa le fie greu sa concureze cu bancile mari, favorizate de legislatiile propuse in Congres de cei care au primit donatii de pe Wall Street. "Aici nu functioneaza capitalismul. Este socialism. Este fascism," a spus Schiff.

Rezerva Federala inunda piata cu bani ieftini, iar americanul de rand sufera din cauza ca banii valoreaza tot mai putin, iar preturile sunt in crestere. Guvernul distruge sansele ca economia sa creasca, acestia cresc doar guvernul, a adaugat Schiff. "Sectorul privat se distruge sub greutatea guvernului," a spus acesta.

Cea mai mare problema este Rezerva Federala, a precizat Schiff. Americanii trebuie sa fie si mai furiosi pe FED si de asemenea pe sistemul de justitie pentru ca da voie guvernului sa functioneze corupt si neconstitutional.

Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România şi Coreea de Sud au semnat un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul energiei nucleare, care vizează inclusiv îmbunătăţirea echipamentelor nucleare,...
#Washington Wall Street coruptie, #colaps economic SUA, #fascism socialism SUA , #criza financiara