Acord pentru salvarea Greciei pe banii europenilor: Spania si Austria au aprobat planul

Miercuri, 19 August 2015, ora 09:52
1546 citiri
Acord pentru salvarea Greciei pe banii europenilor: Spania si Austria au aprobat planul
Foto: Facebook/Mariano Rajoy

Spania, Estonia si Austria au aprobat marti cel de-al treilea program de asistenta financiara pentru Grecia, iar Germania ar urma sa faca acelasi lucru miercuri.

Membrii Camerei inferioare a Parlamentului spaniol au aprobat marti, cu 297 de voturi pentru si 29 impotriva, programul de asistenta destinat Greciei, in valoare de 86 de miliarde de euro. Singurul partid care a respins pachetul a fost Stanga Unita, o mica formatiune de extrema-stanga, relateaza Deutsche Welle.

Spania nu era obligata sa supuna acordul votului Parlamentului, dar premierul Mariano Rajoy (foto) a decis sa faca acest lucru, deoarece contributia Madridului este "semnificativa".

De asemenea, programul de asistenta a fost aprobat marti in Legislativul eston, cu voturile a 93 de parlamentari.

La randul sau, subcomisia pentru Mecanismul European de Stabilitate (ESM) a Parlamentului austriac a aprobat acordul. Comisia formata din 18 membri trebuia sa aprobe pachetul de asistenta financiara, deoarece fondurile vor veni de la ESM. Aprobarea Parlamentului austriac nu este necesara, dar o dezbatere pe aceasta tema ar urma sa aiba loc in curand.

Parlamentul german ar urma sa aprobe miercuri programul destinat Greciei, desi zeci de membri ai partidului cancelarului Angela Merkel au amenintat ca vor vota impotriva.

Ministrii Finantelor ai statelor din zona euro au aprobat, vineri seara, cel de-al treilea program de asistenta financiara pentru Grecia, care trebuie sa adopte o serie de reforme macroeconomice, in sensul cresterii taxelor si reducerii deficitului bugetar, pentru a obtine ajutorul de 86 de miliarde de euro.

Unele dintre statele membre ale zonei euro, inclusiv Germania, trebuie sa-si consulte parlamentele cu privire la noul plan de asistenta financiara.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Spania Austria acord salvare Grecia, #acord salvare Grecia UE , #criza Grecia