Acordul de la Bruxelles, bun sau nu pentru Grecia? Ce cred elenii si cum il mai vad pe Tsipras - sondaj

Marti, 14 Iulie 2015, ora 22:44
5390 citiri
Acordul de la Bruxelles, bun sau nu pentru Grecia? Ce cred elenii si cum il mai vad pe Tsipras - sondaj
Foto: Twitter/MCaruso_Cabrera

51,5% dintre greci considera ca acordul la care au ajuns Guvernul de la Atena si liderii zonei euro este bun, iar un procentaj mai mare este de parere ca Parlamentul elen ar trebui sa il aprobe, potrivit unui sondaj de opinie facut marti.

  • Citeste toate stirile despre criza din Grecia
  • Cercetarea, realizata de Kapa Research pentru ziarul To Vima, arata ca 72% dintre respondenti cred ca nu exista alta varianta decat ajungerea la un acord cu creditorii, iar 70,1% dintre cei chestionati au spus ca Legislativul ar trebuie sa adopte proiectul de lege privind masurile de austeritate, relateaza agentia Reuters, citata de CNBC.

    Acordul de salvare il aduce pe premierul Greciei in fata unei revolte - Urmeaza doua zile cruciale la Atena (Video)

    De mentionat este faptul ca grecii care sustin ca acordul era singura varianta si ca acesta trebuie ratificat in Parlament nu il considera neaparat pozitiv, insa sustin ca este singura cale de salvare.

    Guvernul de la Atena a trimis marti catre Parlament proiectul de lege care contine masurile de austeritate convenite la summit-ul de duminica de la Bruxelles, la care premierul Alexis Tsipras a negociat timp de 17 ore cu greii Europei.

    Criza din Grecia: Masurile de austeritate, cu un pas mai aproape sa-i loveasca pe eleni

    Legislativul elen urmeaza sa voteze miercuri proiectul de lege, care prevede masuri precum cresterea TVA si reformarea sistemului de pensii. Pachetul trebuie sa fie adoptat, daca grecii vor sa primeasca noul imprumut de la creditori, desi mai multi parlamentari din partidul lui Tsipras, Syriza, si alti membri ai coalitiei au amenintat ca se vor impotrivi.

    "Salvarea" de la Bruxelles aduce proteste la Atena: Grecii ard steagul Syriza (Video)

    Totusi, sondajul a aratat ca 58,8% dintre respondenti inca au o parare buna despre prim-ministrul grec Alexis Tsipras.

    ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
    ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
    Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
    Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
    Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
    Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
    #sondaj greci acord, #sondaj greci Tsipra, #acord Grecia Parlament , #criza Grecia