Cand "nu" s-a transformat in "da": Mii de greci protesteaza la Atena (Foto & video)

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 20:44
11631 citiri
Cand "nu" s-a transformat in "da": Mii de greci protesteaza la Atena (Foto & video)
Foto: Twitter/Alba Ferrer

Mii de greci s-au adunat, vineri seara, in Piata Sintagma din Atena. Oamenii acuza ca "nu"-ul pe care l-au votat la referendum s-a transformat in "da", joi seara, cand Guvernul elen a capitulat si a adoptat un pachet de reforme chiar mai dure decat cele propuse de creditori.

Guvernul grec a trimis Eurogroupului un nou plan de reforme, inclusiv majorarea taxelor, pentru a primi un nou credit de 53 miliarde euro de la Mecanismul European de Stabilitate (ESM) care sa salveze tara de la faliment, plan ce urmeaza a fi analizat si acceptat sau nu de liderii europeni, in cadrul summit-ului extins de duminica.

Marturii de la Atena - deriva Greciei, prin ochii unei romance

In timp ce in Parlamentul grec se dezbate la aceasta ora planul lui Tsipras pentru salvarea Greciei, oamenii s-au adunat in piata Sintagma, pentru a transmite ca resping masurile de austeritate, scrie The Guardian.

"Nu a devenit da!" sau "Nu masurilor de austeritate" scandeaza oamenii.

Ministrul de Finante din Grecia a ajuns de rasul Internetului (Foto)

Un sondaj dat publicitatii vineri arata, insa, ca majoritatea covarsitoare a grecilor vor pastrarea monedei euro. Astfel, 84% din eleni sustin ramanerea Greciei in zona euro, potrivit unui sondaj realizat de Metron Analysis pentru ziarul Parapolitika.

Un nou pachet de reforme propus de Guvernul Tsipras a fost trimis joi seara la Bruxelles pentru aprobare.

Planul pentru salvarea Greciei, adoptat de Guvernul Tsipras - Masuri dure de austeritate, e nevoie de ajutor umanitar

La aceasta ora, planul este votat in plenul parlamentului elen. Nu exista emotii in ceea ce priveste rezultatul: politicienii Syriza il sustin pe Tsipras, iar parlamentarii din Opozitie au cerut mereu ramanerea Greciei in zona euro.

Planul ar urma sa fie studiat sambata de catre ministrii de Finante din zona euro, iar duminica la Bruxelles va avea loc un summit extins al UE, la care vor participa si liderii tarilor UE care nu fac parte din zona euro.

Oficialii de la Bruxelles au pregatit si un plan B, pentru a nu mai fi surprinsi de greci, ca pana acum.

"Comisia este pregatita pentru orice scenariu. Avem masuri detaliate in cazul unui Grexit", a dezvaluit marti Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#protest Grecia austeritate, #Grecia Tspiras reforme, #criza Grecia creditori protest , #criza Grecia