Ce face Grecia ca sa scoata 3,5 miliarde de euro: Isi vinde porturile si gazele

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 12:38
3037 citiri
Ce face Grecia ca sa scoata 3,5 miliarde de euro: Isi vinde porturile si gazele
Foto: Arhiva Ziare.com

Grecia va incerca sa obtina 3,5 miliarde de euro, aproxiativ 4 miliarde dolari, in 2016 din vanzarea activelor de stat, inclusiv cele ale celor mai mari doua porturi din tara.

"Un numar mare de privatizari va fi finalizat foarte rapid, in urmatoarele sase luni", a declarat Stergios Pitsiorlas, presedintele Agentiei de Privatizare din Grecia (Hellenic Republic Asset Development Fund - HRADF), arata Bloomberg.

Veniturile din vanzarile de active vor fi utilizate pentru a rambursa o parte din creditele pentru salvarea Greciei.

Stergios Pitsiorlas a precizat ca urmeaza sa fie vandut un pachet de 67% din porturile Pireu si Salonic, lucru care s-a aflat si in programul electoral al partidului Syriza, dar si lucru convenit in acordul cu creditorii internationali.

De asemenea, grecii urmeaza sa vanda si 66% din Desfa, transportatorul si distribuitorul de gaze naturale din Grecia, catre compania Socar din Azerbaijan. Aceasta tranzactie se va finaliza pana la inceputul anului 2016, cel tarziu.

Apoi, compania petroliera din Azerbaijan urmeaza sa vanda 16% din actiunile Desfa, existand deja cumpartori interesati, dupa cum a spus Stergios Pitsiorlas.

Pe de alta parte, Parlamentul grec a adoptat, vineri noaptea, masurile de austeritate solicitate de Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, necesare pentru ca Atena sa poata primi o transa de credit in valoare de 2 miliarde de euro, relateaza AFP.

Grecia: Noul guvern al lui Alexis Tsipras a depus juramantul

Provocari aproape imposibile pentru noul guvern din Grecia

Adoptarea acestor masuri de austeritate reprezinta primul test pentru Guvernul Tsipras, dupa votul de incredere obtinut in Parlament saptamana trecuta, in urma alegerilor anticipate desfasurate pe 20 septembrie si castigate de Syriza.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Grecia vinde active stat, #Grecia active stat, #Grecia zona euro , #criza Grecia