Criza din Grecia: Masurile de austeritate, cu un pas mai aproape sa-i loveasca pe eleni

Marti, 14 Iulie 2015, ora 20:46
5049 citiri
Criza din Grecia: Masurile de austeritate, cu un pas mai aproape sa-i loveasca pe eleni
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul elen a inaintat marti dupa-amiaza parlamentului proiectul de lege referitor la primele masuri de austeritate cerute de partenerii europeni, dupa acordul convenit luni, la Bruxelles, intre Grecia si restul statelor din zona euro cu privire la un plan de asistenta financiara pe trei ani, de peste 80 miliarde de euro.

  • Citeste toate stirile despre criza din Grecia
  • Textul va fi examinat de comisiile parlamentare inainte de a fi supus dezbaterii si votului in procedura de urgenta in noaptea de miercuri spre joi, cand expira termenul limita impus de creditori, transmit AFP si Reuters, citand surse parlamentare de la Atena.

    Fostul ministru grec al Finantelor: Acordul semnat de Tsipras, un fel de lovitura de stat

    Prima parte a masurilor decise la summit se refera la majorarea TVA la 23% pentru restaurante (13% in prezent) si pentru alte produse si servicii care beneficiau pana acum de o taxare mai redusa.

    Conform presei de la Atena, impozitul pe profitul companiilor va creste de la 26% la 29% si vor fi inasprite prevederile vizand combatarea evaziunii fiscale. Pentru produsele de lux, TVA va creste de la 5% la 13% si va fi aplicata o taxa extraordinara pe veniturile care depasesc 500.000 de euro.

    Scenariul cel mai optimist pentru Grecia: Isi revine in 20 de ani. Dar cu ce pret?

    Deputatii vor trebui sa se pronunte si asupra unei reforme a sistemului de pensii, care sa elimine treptat pensionarea anticipata. Bruxellesul cere, de asemenea, infiintarea unei autoritati independente pentru controlul finantelor publice.

    O a doua serie de reforme si masuri de austeritate va trebui aprobata pana la data de 22 iulie, potrivit acordului de la Bruxelles.

    Acordul de salvare il aduce pe premierul Greciei in fata unei revolte - Urmeaza doua zile cruciale la Atena (Video)

    Aceste masuri controversate au provocat deja reactii puternice in interiorul partidului Syriza al premierului Alexis Tsipras, care va fi obligat sa duca miercuri o lupta pentru a obtine aprobarea parlamentului si a evita o eventuala scindare a formatiunii sale.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
    AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
    AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
    Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
    Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
    Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
    #acord Grecia Parlament, #vot acord Grecia , #criza Grecia