FMI insista cu reducerea datoriei Greciei: Categoric acordul nu e viabil altfel

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 11:57
4319 citiri
FMI insista cu reducerea datoriei Greciei: Categoric acordul nu e viabil altfel
Foto: Hepta.ro

Fondul Monetar International ar putea participa la un pachet "complet" pentru a ajuta la redresarea economiei Greciei, pentru a face datoria tarii sustenabila si pentru a-i permite sa obtina finantare de pe pietele financiare, a afirmat vineri directorul general al FMI, Christine Lagarde.

Intrebata de postul francez de radio Europe 1 daca FMI va participa la cel de-al treilea pachet de asistenta financiara, in valoare de 86 de miliarde de euro pentru Grecia, Christine Lagarde a raspuns ca FMI vrea sa vada programul "complet" pentru Grecia si ce implica acesta. Atena are nevoie de o diminuare a poverii datoriei astfel incat acest pachet sa fie viabil, sustine oficialul FMI, transmit Bloomberg si Reuters.

  • Citeste toate stirile despre criza din Grecia
  • "Raspunsul este categoric nu", a raspuns Lagarde, cand a fost intrebata daca acordul este viabil.

    "Acest pachet complet are doua parti: una care vizeaza reformarea semnificativa a economiei elene si cealalta care se refera la acordarea finantarii si restructurarea datoriei", a declarat seful FMI, adaugand ca tarile europene ar trebui sa acorde Greciei o perioada de gratie de 30 de ani la rambursarea datoriilor europene precum si o extindere semnificativa a maturitatii imprumuturilor.

    Merkel si ministrul de Finante german apara acasa acordul cu Grecia

    De asemenea, Christine Lagarde a apreciat ca este "probabila" deschiderea bancilor elene luni.

    Liderii zonei euro au ajuns, luni, in unanimitate, la un acord cu privire la un nou program de asistenta financiara ce va fi acordat Greciei de creditorii internationali. Eurogrupul a cerut transferarea unor active elene in valoare de pana la 50 miliarde de euro intr-un fond independent.

    Alexis Tsipras, victorie in Parlamentul grec. Acordul de la Bruxelles a fost aprobat

    Jumatate din Fondul de privatizare, de 50 de miliarde de euro, va fi utilizata pentru recapitalizarea bancilor elene, care apoi vor fi privatizate, a anuntat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

    Grecia nu e inca salvata: Avertismentul dur al Angelei Merkel

    Germania, cel mai mare contributor european la ajutorul acordat Greciei, se opune vehement unei eventuale stergeri a datoriilor elenilor, chiar daca un studiu al Fondului Monetar International arata ca Grecia ar avea nevoie de o diminuare a poverii datoriei mai mare decat ceea ce au analizat pana acum guvernele europene.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
    Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
    Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
    Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
    Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
    Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
    #FMI reducere datorie Grecia, #FMI ajutor Grecia, #FMI datorie Grecia , #criza Grecia