Germania, unda verde negocierilor pentru un nou ajutor financiar acordat Greciei: Vot cu scandal in Parlament

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 15:42
5781 citiri
Germania, unda verde negocierilor pentru un nou ajutor financiar acordat Greciei: Vot cu scandal in Parlament
Foto: Hepta.ro

Parlamentul german (Bundestag) a votat, vineri, in favoarea unor negocieri privind un nou program de asistenta financiara pentru Grecia.

Votul a fost unul categoric pentru deschiderea negocierilor - 439 la 119, noteaza Deutsche Welle.

Cu toate ca votul de vineri a fost vazut ca o dovada ca Bundestagul o va sustine pe Angela Merkel in demersul sau de sprijin al celui de-al treilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia, o dezbatere tensionata a precedat decizia, precum si o mica rebeliune din interiorul formatiunii conservatoare crestin-democrate a cancelarului - CDU.

  • Citeste toate stirile despre criza din Grecia
  • In timpul acestor dezbateri tensionate, ministrul de Finante Wolfgang Schauble s-a aflat in centrul atentiei.

    Inainte de vot, aproape 50 de parlamentari CDU si-au exprimat intentiile de a vota "Nu" posibilitatii ca creditorii sa acorde Atenei alte 86 de miliarde de euro pe langa cele 240 de miliarde primite in ultimii ani.

    Alexis Tsipras, victorie in Parlamentul grec. Acordul de la Bruxelles a fost aprobat

    Insusi ministrul de Finante Wolfgang Schauble si-a exprimat opinia contradictorie celei a cancelarului - anume ca Grecia ar trebui sa iasa temporar din zona euro. In ciuda acestui lucru, le-a cerut parlamentarilor sa voteze "da" vineri.

    In deschidere, cancelarul Merkel a cerut "solidaritate europeana" cu Grecia si cu poporul grec, incurajand toata lumea sa voteze afirmativ, astfel incat Germania sa poata Grecia "sa iasa (din criza - n.red.) mai puternica decat a intrat".

    Merkel si ministrul de Finante german apara acasa acordul cu Grecia

    La randul sau, ministrul de Finante Schauble a sustinut ca ajutorul financiar reprezinta "ultima incercare de a efectua o sarcina incredibil de dificila", insa a raspuns partidului de stanga de opozitie, care cerea ajutarea Greciei prin stergerea unei parti a datoriei sale, spunand ca iertarea datoriei este imposibila in legislatia europeana.

    De asemenea, si Parlamentul Austriei a aprobat planul de asistenta financiata pentru Grecia, privind negocierile pentru ajutorul de 86 de miliarde de euro, tot dupa o dezbatere tensionata si dupa un vot categoric in favoare.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
    The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
    HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
    Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
    Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
    În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
    #Parlament german ajutor financiar Grecia, #negocieri ajutor financiar Grecia, #vot ajutor financiar Grecia , #criza Grecia