Grecia: Reprezentantii creditorilor, la Atena - discutii pentru un nou acord

Duminica, 26 Iulie 2015, ora 13:47
2186 citiri
Grecia: Reprezentantii creditorilor, la Atena - discutii pentru un nou acord
Foto: Athens International Airport "Eleftherios Venizelos"

Echipele tehnice ale creditorilor Greciei (UE, BCE si FMI) ar urma sa inceapa sa soseasca la Atena in acest weekend, dar sefii misiunilor nu vor ajunge pana joi.

Discutiile "vor incepe marti" intre echipele tehnice si responsabilii greci pentru finalizarea acordului privind un nou imprumut international pentru tara, a declarat sambata seara o sursa din Ministerul grec al Finantelor, citata de AFP.

Sefii misiunii creditorilor "vor intarzia una sau doua zile" si vor fi la Atena pana joi, a precizat aceasta sursa.

Grecia va renaste din cenusa sau va arde in flacarile lui Hades?

Cu cateva ore inainte, aceeasi sursa a declarat pentru AFP ca Declan Costello, de la Comisia Europeana, Rasmus Ruffer, de la Banca Centrala Europeana (BCE), Delia Velculescu, de la Fondul Monetar International (FMI), si Nicola Giammarioli, responsabil al Mecanismului European de Stabilitate (MES), vor ajunge la Atena in acest weekend.

"Intarzierea sefilor de misiune se datoreaza unor motive tehnice si nu din motive politice sau diplomatice", a explicat aceasta sursa, care nu a oferit mai multe informatii cu privire la locul intalnirilor.

Sambata dimineata, un purtator de cuvant al Comisiei nu a dorit sa confirme data exacta a sosirii reprezentantilor creditorilor la Atena, declarand doar ca ei se vor duce acolo "in zilele urmatoare", aminteste France Presse.

Discutiile au ca scop sa finalizeze noul imprumut pe trei ani pentru Grecia, de peste 82 de miliarde de euro, convenit la 13 iulie intre liderii tarilor din zona euro dupa negocieri dureroase.

  • Citeste toate stirile despre criza din Grecia
  • Atena si Bruxelles-ul doresc ca aceasta negociere sa se termine pana in "a doua jumatate a lunii august". Grecia, ramasa fara lichiditati, trebuie sa ramburseze 3,19 miliarde de euro BCE la 20 august si apoi 1,5 miliarde FMI in septembrie.

    A trecut mai mult de un an de cand responsabilii UE, BCE si FMI - "troica" de multe ori urata de greci - nu s-au mai dus in Grecia.

    Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
    Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
    Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
    Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
    Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
    YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
    #intalnire creditori internationali Atena, #nou acord imprumut Grecia sfarsit iulie, #nou acord imprumut Grecia , #criza Grecia