Inca nefinalizat, noul acord pentru salvarea Greciei de la colaps este pus sub semnul intrebarii

Duminica, 19 Iulie 2015, ora 16:49
4754 citiri
Inca nefinalizat, noul acord pentru salvarea Greciei de la colaps este pus sub semnul intrebarii
Foto: Hepta.ro

Parlamentul german (Bundestag) a votat, vineri, in favoarea unor negocieri privind un nou program de asistenta financiara pentru Grecia. Dar, inca nefinalizat, cel de-al treilea plan de salvare pentru Grecia este deja pus sub semnul intrebarii.

Partile implicate in acest acord au indoieli cu privire la viabilitatea sa, potrivit agentiei AFP, citata de site-ul Enikos.gr.

  • Citeste toate stirile despre criza din Grecia
  • Germania, unda verde negocierilor pentru un nou ajutor financiar acordat Greciei: Vot cu scandal in Parlament

    Cei trei jucatori cheie - Atena, Berlinul si FMI - au criticat pe rand conditiile care au fost schitate pana acum. Scepticismul lor va trebui sa fie luat in calcul, daca partile implicate tin ca negocierile detaliate ce vor incepe curand privind cel de-al treilea acord de salvare al Greciei sa fie un succes.

    Acord pentru Grecia - ce prevede documentul care salveaza elenii de la faliment

    Deloc surprinzator, cele mai mari rezerve le au grecii, din moment ce intelegerea impune si mai multe masuri de austeritate tarii, iar la un anumit nivel lasa economia subjugata puterilor externe.

    Nici nu s-a uscat bine semnatura sa pe acord, ca premierul elen Alexis Tsipras l-a numit o intelegere "in care nu a crezut", insa a spus ca l-a acceptat pentru a evita astfel o posibila intrare catastrofica in incapacitate de plata si o iesire din zona euro.

    Acord la Bruxelles pentru salvarea Greciei - Criza elena, departe de un deznodamant, pericolul unui "Grexit" n-a trecut

    Cel mai puternic creditor al Greciei, Germania, a fost ezitant cu privire la acord, unii oficiali sugerand ca in continuare ar putea fi mai bine pentru Grecia sa iasa din zona euro - o "pauza" de cel putin cinci ani.

    Cele mai mari indoieli le are insa FMI, un oficial etichetand acordul de luni dintre Atena si liderii europeni ca unul "in niciun fel cuprinzator, detaliat".

    Grecia a ajuns la un acord cu creditorii, dar va si primi banii?

    In acord se prevede ca tintele bugetare cerute Atenei sunt aproape de neatins. Creditorii au cerut Atenei sa atinga si sa mentina un surplus bugetar, excluzand datoria, de 3,5 la suta din PIB. Insa chiar un studiu FMI privind finantele Greciei arata ca "putine tari" au reusit vreodata sa atinga un asemenea nivel si cu atat mai putin sa-l sustina o lunga perioada de timp.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
    OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
    OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
    Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
    Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
    Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
    #acord Grecia creditori, #Grecia acord zona euro, #Grecia acord FMI , #criza Grecia