Ministrul grec de Finante si-a dat demisia: Accept dezgustul creditorilor cu mandrie

Luni, 06 Iulie 2015, ora 09:18
12346 citiri
Ministrul grec de Finante si-a dat demisia: Accept dezgustul creditorilor cu mandrie
Foto: Twitter/Yanis Varoufakis

Ministrul grec de Finante Yanis Varoufakis a anuntat, luni dimineata, ca demisioneaza, dupa ce liderii europeni au spus ca prefera sa poarte negocieri in absenta sa.

Intr-o miscare menita sa creeze si mai multe controverse legate de rolul liderilor de la Bruxelles in treburile interne ale Greciei, Varoufakis si-a dat demisia, afirmand ca a fost instiintat cu privire la preferinta "unor participanti europeni" de a continua negocierile fara el ca reprezentant al finantelor elene.

Grecia a spus NU Europei - LIVE

Yanis Varoufakis a facut anuntul neasteptat intr-o postare pe blog si pe contul sau oficial de Twitter.

"La scurt timp dupa anuntarea rezultatelor la referendum, am fost instiintat cu privire la preferinta unor participanti europeni si diversi parteneri pentru 'absenta' mea la reuniunile lor, o idee pe care prim-ministrul a considerat-o potential utila pentru a ajunge la un acord. Din acest motiv, parasesc astazi (luni - n.red.) Ministerul de Finante", a scris Varoufakis.

Totusi, acesta a promis ca il va sprijini in continuare pe premierul grec Alexis Tsipras in eforturile sale de a ajunge la o intelegere cu creditorii internationali.

"Consider ca este datoria mea sa il ajut pe Alexis Tsipras sa gestioneze, cum crede el de cuviinta, capitalul pe care poporul grec ni l-a garantat prin referendumul de ieri. Si voi accepta dezgustul creditorilor cu mandrie.

Noi, cei din stanga, stim cum sa actionam colectiv fara sa ne pese de privilegiul functiilor. Ii voi sustine in totalitate pe prim-ministrul Tsipras, pe noul ministru de Finante si Guvernul. Efortul supraomenesc pentru a onora poporul curajos al Greciei si faimosul Oxi (Nu), pe care l-a acordat democratiei din intreaga lume, abia incepe", a mai notat Yanis Varoufakis.

Inainte de referendumul de duminica, acesta promitea ca va demisiona in caz ca poporul elen va vota "Da", acceptand astfel masurile de austeritate, insa se pare ca a fost nevoie de mai putin de atat.

Un summit al liderilor europeni va avea loc marti, la Bruxelles, pentru a se discuta situatia creata in urma consultarii populare. Reuniunea a fost cerut de Angela Merkel si Francois Hollande, la scurt timp dupa anuntarea primelor rezultate partiale.

Liderii tarilor din UE se intalnesc de urgenta sa discute situatia Greciei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#ministru grec Finante demisia, #ministru Finante Grecia demisia , #criza Grecia
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
daca aude ponta, sigur demisioneaza si el: vai, ce facem fara ponta?
Poza tgg
tgg
rank 5