Noua criza in Grecia: Premierul Alexis Tsipras a demisionat, urmeaza alegeri anticipate (Video)

Joi, 20 August 2015, ora 20:50
7165 citiri
Noua criza in Grecia: Premierul Alexis Tsipras a demisionat, urmeaza alegeri anticipate (Video)
Foto: Captura CNN

Premierul grec Alexis Tsipras si-a anuntat demisia, joi seara, fortand astfel organizarea de alegeri anticipate in luna septembrie.

"In scurt timp, ii voi prezenta presedintelui demisia mea si a Guvernului. Simt ca am obligatia morala de a ma supune evaluarii poporului. Votul poporului va decide daca acordul la care am ajuns cu creditorii ne poate scoate din criza. Vreau sa fiu onest in totalitate, nu am ajuns la acordul pe care il voiam cu creditorii internationali. Am fost obligati sa onoram un acord", a subliniat Tsipras.

Potrivit presei elene, Tsipras ar urma sa fie inlocuit in Guvern, pana in septembrie, de sefa Curtii Supreme din Grecia. De asemenea, jurnalistii scriu ca, prin demisia sa, Tsipras cere din nou un vot de incredere populatiei, in ciuda faptului ca a acceptat un pachet de salvare care presupune masuri dure de austeritate.

In declaratia sa de joi seara, Tsipras a spus ca "alegatorii trebuie sa decida daca guvernul a demonstrat curaj in negocierile cu creditorii si daca acordul de salvare va permite Greciei sa revina pe linia de plutire".

Tispras a stat in functia Executivului elen aprope opt luni de zile, potrivit The Guardian.

Guvernul Alexis Tsipras nu mai avea sustinere din partea partidului Syriza, scindat in privinta oportunitatii aplicarii masurilor de austeritate. Guvernul a reusit sa adopte acordul cu creditorii cu ajutorul opozitiei moderate - partidul de centru-dreapta Noua Democratie (ND) si Partidul Socialist (PASOK).

Ministrii Finantelor ai statelor din zona euro au aprobat, vineri seara, noul plan de asistenta financiara destinata Greciei, in valoare de 86 de miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Alexis Tispras demisie, #alegeri anticipate Grecia , #criza Grecia