Tsipras, despre drama Greciei - de ce este de acord cu a treia intelegere cu UE

Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 17:11
2344 citiri
Tsipras, despre drama Greciei - de ce este de acord cu a treia intelegere cu UE
Foto: Ziare.com

Scopul declarat al fostului premier grec Alexis Tsipras a fost sa salveze tara de la si mai multa austeritate si sa schimbe fundamental relatia acesteia cu conducerea UE de la Bruxelles.

In cele din urma, liderul Syriza a facut din Grecia parte a unui al treilea acord de imprumut pentru aceasta tara, ceea ce implica si mai multi ani de austeritate si de reforma, potrivit Euronews, care reda un interviu cu acesta.

Alexis Tsipras, victorie in Parlamentul grec. Acordul de la Bruxelles a fost aprobat

Acum, insa, Tsipras cere grecilor sa ii incredinteze din nou mandatul de premier, in cadrul unor alegeri despre care sustine ca ii vor intari pozitia politica.

"Scopul nostru a fost sa obtinem un acord, nu o iesire din zona euro sau dezmembrarea zonei euro. Acum, pentru prima oara, ramane dechisa posibilitatea restructurarii datoriei pentru Grecia", a mai declarat fostul premier elen.

Noua criza in Grecia: Premierul Alexis Tsipras a demisionat, urmeaza alegeri anticipate (Video)

"Acum, avem un acord care poate fi decris drept unul strict. Dar stiam de la inceput ca orice compromis s-ar fi incheiat sub forma unui acord", a adaugat Tsipras.

Acesta este de parere ca partea de finantare a acordului reprezinta un mare succes pentru guvernul elen, aratand ca toate nevoile financiare ale tarii sunt acoperite pana in anul 2019.

Grecia: Tsipras, despre perioada intunecata prin care au trecut elenii

Tsipras le cere sustinatorilor sai sa ii acorde un nou mandat de premier

Alexis Tsipras mai spune ca Grecia "cu siguranta are nevoie de reforme", precizand ca trebuie inceput cu reforma statului.

Tsipras si-a anuntat demisia pe 27 august, deschizand astfel drumul pentru alegeri anticipate, in luna septembrie, dupa 7 luni furtunoase in fruntea Executivului de la Atena, perioada in care a fost aprobat un al treilea imprumut salvator pentru Grecia.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Tsipras acord Grecia, #Tsipras Grecia imprumut , #criza Grecia