Ziua Independentei in Grecia: Norii negri inca nu s-au spulberat

Vineri, 25 Martie 2016, ora 13:36
2511 citiri
Ziua Independentei in Grecia: Norii negri inca nu s-au spulberat
Foto: Arhiva Ziare.com

Grecia sarbatoreste, vineri, Ziua Independentei, insa elenii au putine motive de bucurie, avand in vedere problemele financiare cu care se confrunta.

Guvernul de la Atena incearca sa gaseasca solutii pentru a obtine 900 de milioane de euro, suma echivalenta cu 0,5% din PIB, bani necesari pentru a acoperirea deficitului bugetar din perioada 2017-2018, potrivit News.ro.

Misiunea trebuie indeplinita inainte de reuniunea ministrilor de Finante din zona euro, din 22 aprilie, la care trebuie luate decizii legate de viitorul programului de salvare.

Ministerul elen de Finante si creditorii Greciei cauta o solutie care consta in principal in taxarea indirecta si majorarea taxelor existente, relateaza Kathimerini.

Cu toate acestea, planul este destul de dificil, fiind analizata si posibilitatea obtinerii unor resurse suplimentare din impozitul pe venit.

Economia Greciei a reintrat in recesiune

Surse oficiale au declarat ca creditorii cer masuri care sa aiba un efect imediat si care sa asigure obtinerea unui surplus al bugetului primar.

Creditorii considera in continuare ca reducerea unor pensii ar putea contribui la atingerea obiectivelor fiscale.

Pe de alta parte, daca va fi sa aleaga intre taierea pensiilor si cresterea impozitarii indirecte, Guvernul ar opta pentru ultima varianta, cu masuri minime in privinta cheltuielilor.

Tsipras: Grecia nu poate pastra refugiatii pentru ca ei nu vor gasi locuri de munca in aceasta tara

Avand in vedere reticenta Guvernului la noi reduceri ale cheltuielilor, reprezentantii creditorilor au acceptat ca mare parte a ajustarilor fiscale sa vina din partea cresterii veniturilor.

Guvernul trebuie sa pregateasca masuri totalizand 3% din PIB, respectiv aproximativ 5,4 miliarde de euro, pentru reuniunea din 22 aprilie a Eurogroup, daca vrea sa evite acuzatiile ca blocheaza negocierile cu creditorii pentru deblocarea unei noi transe din imprumutul de 86 de miliarde de euro.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Grecia ziua independentei, #Grecia probleme financiare, #Grecia deficit bugetar, #Grecia zona euro , #criza Grecia