Cina va urma dupa Grecia?

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 08:15
2532 citiri
Cina va urma dupa Grecia?

Soarta Greciei va fi impartasita si de alte state. Agentiile de evaluare au atras atentia ca urmeaza un efect de domino in randul mai multor tari europene.

Cu o datorie estimata la 120% din PIB, cea mai mare dupa Grecia, si o imagine fiscala precara, Italia ar putea deveni urmatoarea victima, dupa Grecia.

Potrivit celor mai recente estimari facute de FMI, datoria Italiei va ajunge anul acesta la 120% din PIB si ar putea scadea cu doar 2% pana in 2016.

"Pana acum s-a mers pe ideea ca germanii, olandezii si alti contribuabili nord-europeni ar putea salva guvernele tarilor de la periferia zonei euro.

Aceasta logica a avut sens pentru tari mici, ca Grecia, care are datorii de 200 de miliarde de euro, pe care trebuie sa le plateasca in urmatorii 5 ani", sunt de parere analistii citati de Bloomberg.

Spre deosebire de Grecia, Italia are datorii restante de 2.000 de miliarde de euro. Citeste mai multe despre Cina va urma dupa Grecia? pe Business24.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#economie Grecia, #probleme Italia, #probleme economice domino , #criza
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5