Criza locurilor de munca va provoca tulburari sociale

Duminica, 03 Octombrie 2010, ora 09:54
3207 citiri
Criza locurilor de munca va provoca tulburari sociale
foto: The Telegraph

Somajul nu va reusi sa ajunga la nivelul de dinaintea crizei financiare globale decat in 2015, iar asta doar daca guvernele vor continua cu masurile de austeritate, provocand insa tensiuni sociale importante, avertizeaza Organizatia Internationala a Muncii (ILO), afiliata ONU.

Agentia tocmai a amanat cu inca doi ani, pentru 2015, data prognozata pentru atingerea unui nivel al somajului similar cu cel dinaintea izbucnirii crizei, cand vor fi recuperate cele 22 de milioane de locuri de munca ce lipsesc in clipa de fata, scrie The Telegraph.

"In ciuda unor progrese semnificative... au aparut nori negri pe cerul pietei muncii, iar perspectivele s-au inrautatit in multe tari", se arata in declaratia ILO.

400.000 de francezi protesteaza fata de reforma pensiilor

Oficialii ONU sustin ca 30-35 de milioane de oameni si-au pierdut locurile de munca, de la inceputul crizei, iar numarul total al somerilor de pe planeta a ajuns anul acesta la 213 milioane de oameni, reprezentand o rata a somajului de 6,5%.

In acesta conditii, in care majoritatea somerilor nu mai au de munca, in medie, de un an de zile, iar guvernele sunt obligate sa aplice masuri de austeritate, ONU se teme ca tensiunile sociale ar putea degenera in revolte si lupte de strada, asa cum s-a intamplat recent in Spania, Belgia, Italia si Grecia, dar si in Franta si Romania.

Proteste in Bucuresti pe 5 octombrie: Sindicatele din educatie ies in strada

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#criza locuri munca, #rata somaj Europa, #somaj global, #tulburari sociale somaj , #criza