Falimentul Greciei - intrarea in normalitate sau razboi civil

Marti, 05 Iunie 2012, ora 08:03
4784 citiri
Falimentul Greciei - intrarea in normalitate sau razboi civil
Foto: Arhiva

Grecia va fi in cele din urma "decuplata de la aparate" si va intra in faliment, a spus consultantul financiar Ionel Blanculescu, care considera ca acest eveniment ar putea insemna fie intrarea Atenei in normalitate, fie razboi civil.

"In Grecia s-a ajuns la o rata a sinuciderilor foarte mare. Pana la urma, ea trebuie sa intre in normalitate, iar normalitatea este falimentul; inseamna ca Grecia nu va mai avea acces la imprumuturi, dar nici nu va mai plati pentru ele.

Timp de 10-20 de ani, grecii vor suporta aceasta situatie, precum Argentina din 2001. Grecia va fi in afara lumii, va trebui sa se refaca singura, sa inceapa cu adevarat sa produca", a spus analistul pentru Ziare.com.

Potrivit acestuia, Grecia este deja falimentara, fiind tinuta pe aparate de Uniunea Europeana.

"Insa, nu poate rezista o perioada indelungata. Pana la urma va fi scoasa de la aparate, acestea implicand costuri de sute de miliarde de euro, pe care nu mai vrea nimeni sa le dea", a adaugat analistul.

Pe de alta parte, iesirea Greciei din zona euro ar putea favoriza declansarea unui razboi civil, existand deja semnale in acest sens.

"Iesirea dintr-o uniune se poate face in trei feluri: printr-un razboi civil, o crestere a autoritarismului statului, preluarea puterii prin forta militara. In Grecia, bogatii si-au transferat banii in afara, dand nastere unui sentiment de furie si de indignare in randul populatiei simple, alta parte a populatiei s-a dus catre extremele de stanga si dreapta politice, iar alta parte protesteaza violent. Ingredientele unui razboi civil sunt deja asigurate", a spus Blanculescu.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#faliment Grecia, #razboi civil Grecia, #Grecia iesire zona euro , #criza