Franta a promis un acord puternic dupa incheierea summit-ului UE

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 19:00
1076 citiri
Franta a promis un acord puternic dupa incheierea summit-ului UE

Liderii Frantei si Germaniei nu vor pleca de la summit-ul Uniunii Europene, care va avea loc joi si vineri, fara un acord puternic, a declarat Ministrul francez de Finante, Francois Baroin, dupa intalnirea cu Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner.

"Trebuie sa recastigam increderea investitorilor. Multe lucruri importante depind de deciziile care se vor lua in aceasta saptamana la Bruxelles. Nici Angela Merkel, nici Nicolas Sarkozy nu vor renunta pana cand nu se va realiza un acord extrem de puternic", a declarat Baroin, conform Le Point.

Liderii Germaniei si Frantei au anuntat ca vor sa semneze un acord franco-german "complet" pentru o guvernare mai solida a zonei euro. In plus, ei doresc schimbarea tratelor Uniunii Europene, sustinand ca acest lucru este singura cale prin care criza economica poate fi rezolvata.

"Am incredere ca oficialii francezi colaboreaza cu cei germani pentru a construi o Europa mai puternica", a mentionat Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, dupa intalnirea cu Baroin, scrie Reuters.

Vicepresedintele Comisiei Europene, Olli Rehn, a declarat ca la summit-ul UE ce va avea loc joi si vineri se va stabili un plan solid impotriva crizei.

Agentia de evaluare Standard & Poor's a anuntat ca intentioneaza sa reduca ratingul a 15 state europene, inclusiv Germania si Franta, declaratie care a suparat liderii acestor tari.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#summit UE, #criza europeana, #Francois Baroin, #Timothy Geithner, #schimbare tratate UE , #criza