Ziare.com

Grecia incepe sa-si revina, dupa 6 ani de recesiune

Luni, 12 August 2013, ora 18:25

   

Grecia incepe sa-si revina, dupa 6 ani de recesiune
Economia Greciei arata semne de imbunatatire. Ea s-a contractat doar cu 4,6% in al doilea trimestru al acestui an, fata de 5,6%, cat a scazut in primul trimestru din 2013.

Acesta este al saselea an de recesiune pentru Grecia, de la izbucnirea crizei. Tara are inca probleme, insa acestea par sa se diminueze, conform statisticilor oficiale, scrie news.com.au.

In 2011, economia Greciei s-a contractat cu 6,4%. Guvernul de la Atena estimeaza ca economia tarii se va contracta cu 4,3% anul acesta. Oficialii grecii mai estimeaza ca economia va creste in aceasta tara cu 0,2% in anul 2014.

In plus, Grecia a inregistrat un excedent la buget in valoare de 2,6 miliarde de euro. Totusi, cotidianul german "Der Spiegel" titra in weekend ca Grecia ar putea avea nevoie de inca un imprumut, deoarece nu reuseste sa-si rezolve toate problemele cu care se confrunta.

Aceasta informatie ar fi fost obtinuta dintr-un document al bancii centrale a Germaniei. FMI, UE si Banca Centrala Europeana au laudat recent eforturile Greciei privind reforma economiei tarii si au aprobat o noua transa de imprumut.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 728 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor