Grecia nu exclude noi masuri de austeritate

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 20:34
727 citiri
Grecia nu exclude noi masuri de austeritate

Guvernul grec a evocat, duminica, posibilitatea de a adopta noi masuri de austeritate in completarea politicii de economii drastice pentru a evita intrarea tarii in incapacitate de plata, anunta agentia EFE.

"Negocierile (cu UE si cu FMI) sunt in derulare si suntem deschisi tututor alternativelor, data fiind situatia actuala a economiei, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Ilias Mosialos, intr-un interviu acordat duminica canalului de televiziune Skai, adaugand ca "este prea devreme pentru a face o evaluare, fiind in curs discutii importante", potrivit agentiei EFE.

Guvernul grec a anuntat, miercuri, reducerea pensiilor, un nou impozit imobiliar si concedierea a 30.000 de functionari.

Aceste masuri trebuie aprobate de parlament, cel mai probabil la sfarsitul lui octombrie sau inceputul lui noiembrie, intr-o dezbatere care se anunta dificila intrucat impotriva lor s-au declarat inclusiv deputatii partidului guvernamental Pasok. De aprobarea acestor masuri de austeritate depinde acordarea transei de 8 miliarde de euro de la UE si FMI.

"Obligatia principala a deputatilor partidului guvernamental socialist PASOK este ramanerea Greciei in zona euro", a mai declarat purtatorul de cuvant, facand referire la necesitatea aprobarii acestor masuri.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#masuri austeritate Grecia, #Grecia criza, #faliment Grecia , #criza
Comentarii