Inca doua regiuni din Ucraina se vor uni cu Rusia? Ce reactie vor avea SUA

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 10:56
4375 citiri
Inca doua regiuni din Ucraina se vor uni cu Rusia? Ce reactie vor avea SUA
Foto: Wikipedia

Statele Unite vor aplica sanctiuni tuturor sectoarelor economice din Rusia in cazul in care Moscova va recunoaste rezultatul referendumului care ar putea avea loc in Donetsk si Lugansk, pe tema independentei fata de Ucraina, si daca va aduce trupe in aceste regiuni.

Anuntul a fost facut marti seara de catre Victoria Nuland, asistentul secretarului de Stat american responsabil de Afaceri Europene si Euroasiatice, informeaza agentia Itar-Tass.

Obama ameninta Rusia cu sanctiuni si mai dure: E rusinos si de neiertat

Intr-un discurs tinut in fata Comitetului pentru Relatii Internationale pe tema crizei din Ucraina, oficialul SUA a spus ca Rusia isi continua jocul strategic.

Daca referendumul se va tine intr-adevar, duminica, pentru proclamarea independentei republicilor Donetsk si Lugansk, atunci scenariul este similar cu cel petrecut in Crimeea, sustine Victoria Nuland.

Aceasta a adaugat ca Rusia ar urma sa recunoasca aceste rezultate si va trimite forte armate "pentru a mentine pacea" si pentru a apara acesti cetateni.

In consecinta, daca scenariul se va adeveri, atunci SUA vor aplica sanctiuni pentru toate sectoarele economice ale statului condus de Vladimir Putin, a punctat oficialul american.

Un discurs similar a avut si presedintele SUA Barack Obama, vineri, care a transmis ca actiunile Rusiei reprezinta "o provocare directa, care a adus Uniunea Europeana si SUA impreuna de la bun inceput".

Sanctiunile impuse in prezent au vizat doar cativa oficiali rusi si cateva companii, care se ala in interiorul cercului de influenta al lui Vladimir Putin.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#sanctiuni SUA Rusia Donetsk, #SUA sanctiuni Rusia, #sanctiuni Rusia , #criza