India si-a pierdut o treime din miliardari, in 2011

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 21:14
1195 citiri
India si-a pierdut o treime din miliardari, in 2011
Foto: Arhiva

India si-a pierdut o treime din miliardari, in 2011, in mare parte din cauza prabusirii bursei locale cu 40 de procente.

In prezent, in India mai sunt doar 40 de miliardari, in scadere fata de 2010, cand erau 60. Chiar si cei care au supravietuit sunt mai putin bogati decat erau in urma cu un an.

Averea cumulata a celor din topul clasamentului a scazut cu aproape jumatate, pana la 19,15 miliarde de dolari, de la 34,8 miliarde, cat era in 2010, informeaza Wall Street Journal.

Principala cauza a fluctuatiei foarte puternice sta in faptul ca averea celor mai bogati indieni depinde direct de fluctuatiile bursiere, mare parte a banilor acestora fiind plasati in investitii financiare.

Averea celui mai bogat indian, Mukesh Ambani, a scazut de la 20,8 miliarde, pana la 16,8 miliarde, intr-un singur an.

Analistii considera ca scaderi similare vor fi anuntate si in celelalte economii emergente, pietele bursiere fiind peste tot afectate. Astfel, China, Brazil sau Rusia ar putea anunta efecte similare.

Economia chineza este in scadere evidenta, cresterea economica a Braziliei a fost determinata in mare parte de cererea de resurse dinspre China - ca urmare cele doua economii sunt dependente. Iar Rusia se confrunta cu agitatii politice care afecteaza negativ economia.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#criza economica, #scadere economica India, #scaderi piete emergente, #fluctuatii economice Asia , #criza