Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Investitiile straine, in scadere in Germania si Franta

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 17:05
906 citiri
Investitiile straine, in scadere in Germania si Franta

Companiile straine si-au redus considerabil investitiile in cele mai mari economii ale zonei euro, Franta si Germania, in primele 6 luni din 2011, din cauza situatiei critice a intregii regiuni.

Declinul investitiilor in Germania si Franta este parte a unei retrageri mai largi a capitalului din economiile dezvotate si reorientarea acestuia catre economiile emergente, care inregistreaza cresteri mai rapide din 2008 pana in prezent, informeaza Wall Street Journal.

Investitiile straine in SUA au scazut cu 49 de procente din a doua jumatate a lui 2010, in vreme ce in China au crescut cu 12 procente. In anii recenti China a fost pe locul al doilea, la distanta fata de SUA, ca tinta a investitiilor, insa diferenta este acoperita rapid. Daca investitiile in Hong Kong sunt insumate cu cele din China, valoarea totala depaseste SUA.

Principalele exceptii ale acestui trend global sunt Marea Britanie si Irlanda. Investitiile in Irlanda au crescut cu 250 procente fata de a doua jumatate a anului trecut, in vreme ce in Marea Britanie acestea au crescut cu 66 de procente.

In Germania, investitiile straine au scazut cu 73 de procente in prima jumatate a anului, iar in Franta cu 17 procente. Motivul principal invocat este o mai mare precautie a investitorilor dar si cautarea unor regiuni economice in care profiturile sunt mai sigure.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#criza economica, #criza Europa, #investitii straine Europa, #piete emergente , #criza