Marile economii globale, pe trend descendent

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 22:28
1364 citiri
Marile economii globale, pe trend descendent

Scaderea economica a marilor economii globale va continua, activitatea economica situandu-se sub nivelurile estimate in cele mai multe cazuri.

Pe langa scaderea activitatii economice, rata de aparitie a unor noi afaceri a fost, de asemenea, in scadere in 2011, conform datelor facute publice de catre Organization for Economic Cooperation and Development (OECD), citate de Wall Street Journal.

Indicatorii pentru Japonia, Rusia si Statele Unite s-au mentinut peste nivelul considerat mediu pentru activitatea economica pe termen lung. Aceste trei economii sunt singurele mari economii care se pastreaza in limitele firesti de evolutie economica.

Pe de alta parte, indicatorii pentru Canada, Franta, Italia, Marea Britanie, Brazilia, China, India si zona euro au inregistrat scaderi care le plaseaza sub media pe termen lung - masuratoarea este cu atat mai relevanta cu cat datele luate in calcul sunt pe termen lung, evitand astfel fluctuatiile sezoniere.

Economiile dezvoltate se afla in fata a doi ani de crestere economica slaba si somaj ridicat, considera OECD. Indicatorii pe care ii foloseste OECD sunt meniti sa ofere semnale anticipative pentru momentele in care se trece de la expansiune economica la contractie economica, acestia fiind obtinuti in baza compilarii unor mari cantitati de date.

Din cauza inaspririi politicii fiscale de catre majoritatea guvernelor centrale, mare parte din raspunderea pentru cresterea economica a fost transferata catre sectorul privat. Insa, dupa cum se arata in raportul OECD, sectorul privat la randu-i este intr-o perioada de contractie a activitatii economice.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#criza economica, #scadere economica, #raport OECD scadere economica, #economie globala , #criza