Obama: Economia SUA va iesi intarita din criza

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 13:10
1789 citiri
Obama: Economia SUA va iesi intarita din criza
Foto: telegraph.co.uk

Presedintele Barack Obama s-a adresat marti membrilor Congresului, promitand o revenire a economiei nationale, dupa anuntarea planurilor sale vaste privind iesirea din recesiune.

Presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a prezentat in Congres o agenda ambitioasa care necesita "resurse semnificative", desi tinta este sa se injumatateasca deficitul bugetar pana in 2013, la finalul primului sau mandat, informeaza agentia NewsIn, citand Reuters.

Barack Obama a spus ca este timpul sa se actioneze indraznet, nu numai pentru a revigora economia, ci si "pentru a construi o noua fundatie pentru o prosperitate de durata".

Principalele declaratii ale lui Obama pe tema economiei:

Revenirea economica

"Vom reconstrui, vom recupera, iar economia Statelor Unite ale Americii se va dezvolta mai puternic ca in trecut. Intensitatea crizei nu va determina viitorul acestei natiuni. Solutiile problemelor noastre sunt la indemana", a spus Obama.

Planul de salvare

"In timp ce costul acestor actiuni va fi mare, vom avea mai mult de suferit daca nu vom lua masuri, deoarece criza ar putea dura nu cateva luni sau ani, ci chiar si un deceniu", a subliniat Obama.

Reforma legislatiei

"Pentru a ne asigura ca o criza de asemenea amplitudine nu se va mai repeta, cer membrilor Congresului sa schiteze o legislatie pentru reformarea sistemului invechit de reglementare. Este timpul sa actionam in vederea unor noi reguli, pentru ca piata noastra financiara sa recompenseze inovatia si sa pedepseasca abuzurile", a spus Obama.

Revenirea

"Singura cale prin care acest secol va fi alt secol al Statelor Unite este sa confruntam in sfarsit pretul dependentei noastre de petrol si costurile ridicate ale serviciilor sanitare; scolile care nu ii pregatesc pe copiii nostri si datoriile imense pe care acestia le vor mosteni", a declarat Obama.

Bugetul

"Bugetul meu nu incearca sa solutioneze toate problemele sau sa treaca in revista fiecare chestiune. Acesta reflecta realitatea cruda a deficitului nostru de 1.000 de miliarde dolari, a crizei financiare si a recesiunii", a subliniat Obama.

Cheltuieli inutile

"Vom elimina contractele fara licitatii care au dus la cheltuirea a miliarde de dolari in Irak si vom reforma bugetul de aparare pentru a nu plati pentru un sistem de arme din epoca Razboiului Rece, pe care nu il folosim", a declarat Obama.

Industria auto

"Avem ca obiectiv transformarea industriei auto pentu a putea fi competitiva si pentru a castiga. Milioane de locuri de munca depind de acest lucru. O serie intreaga de comunitati depind de acest lucru. Si cred ca natiunea care a inventat automobilul nu poate parasi aceasta industrie", a spus Obama.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Barack Obama, #SUA, #economia americana, #iesirea din criza, #SUA mai puternice, #revigorarea economica , #criza