Obama vrea sa fie linistit de Craciun: Acordul pentru varful fiscal, pana de Sarbatori

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 10:09
1988 citiri
Obama vrea sa fie linistit de Craciun: Acordul pentru varful fiscal, pana de Sarbatori
Foto: politico.com

Presedintele american, democratul Barack Obama, le-a cerut republicanilor ca cele doua tabere sa ajunga la o intelegere in ceea ce priveste varful fiscal, care ar putea arunca economia Statelor Unite in recesiune.

"Vreau sa inteleaga toata lumea ca aceasta problema nu tine doar de numere. E vorba mai mult de niste decizii majore care vor afecta milioane de familii din toata tara", a precizat seful SUA, citat de AFP.

"Scopul nostru final este ajungerea la o intelegere, pentru ca deficitul nostru pe termen lung sa fie tinut sub control. Cred ca ambele partide pot obtine un compromis, sper pana la Craciun", a completat Obama.

Datoria SUA, din 1790 pana in 2011 - Cum s-a ajuns la 16,2 trilioane de dolari?

Daca nu va exista o intelegere pana la sfarsitul anului, taxele pentru toti americanii vor creste, ceea ce va duce la scaderea consumului si la intrarea in recesiune.

Obama a cerut populatiei sa se mobilizeze pe retelele sociale pentru a-l sprijini in demersul sau, la doar cateva saptamani dupa recastigarea alegerilor

Aceasta situatie reprezinta o consecinta a unei legi intrate in vigoare dupa ce republicanii si democratii nu au reusit sa se inteleaga asupra masurilor care ar trebui adoptate pentru a reduce deficitul bugetar.

Obama sustine marirea taxelor pentru americanii bogati, insa republicanii considera ca aceasta masura ar fi contraproductiva, sustinand ca va afecta firmele mici, va incetini economia si va opri crearea de joburi.

In plus, cele doua partide nu se inteleg nici in ceea ce priveste sectoarele de unde ar putea avea loc taieri. Unii republicani nu sunt de acord sa se umble la bugetul militar, in timp ce democratii apara asigurarile sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Obama intelegere varf fiscal, #Obama varf fiscal, #Obama SUA varf fiscal , #criza
Comentarii
Poza tr2006
tr2006
rank 5
fara razboaiele lui bush si taierile absurde de taxe