Presa internationala - Wall Street, optimist inaintea sezonului de raportari financiare

Sambata, 10 Iulie 2010, ora 12:26
1345 citiri
Presa internationala - Wall Street, optimist inaintea sezonului de raportari financiare

Wall Street a inchis vineri cea mai buna saptamana a acestui an, preturile actiunilor revenind dupa o foarte lunga perioada de vanzari si scaderi ale cotatiilor, in conditiile in care asteptarile investitorilor se orienteaza catre apropierea sezonului de raportari financiare.

Desi pe fondul uni volum relativ mic, de doar 6.197 miliarde actiuni, New York Stock Exchange si celelalte burse de actiuni americane au inchis foarte aproape de maximele zilei, marcand totodata si ziua cu volumul cel mai mic din intregul an, informeaza Reuters.

Google a fost un important factor de crestere pentru Nasdaq, dupa ce oficialii chinezi au acordat prelungirea licentei pentru activitati de cautare in internetul chinez, cresterea Google fiind in detrimentul rivalului sau de pe piata chineza, Baidu.

Principalele titluri de pe piata americana au avansat cu 5 procente, investitorii lasand deoparte informatiile despre situatia critica din Europa si orientand-se catre apropierea sezonului de raportari financiare, pentru companii despre care se considera ca vor raporta rezultate impresionante.

"Ne asteptam sa vedem profituri bune, balante contabile sanatoase si companii care sa arate ca, in ciuda incetinirii economiei globale, au gasit metode de a se mentine profitabile", a declarat Marc Pado, strateg economic la Cantor Fitzgerald, in San Francisco.

"Am vazut din raportarile anterioare ca aceste companii nu stocheaza pe inventar si nu fac noi angajari. Cu alte cuvinte, sunt pozitionate perfect pentru situatia cea mai pesimista".

Sezonul de raportari financiare incepe neoficial

Sezonul de raportari financiare incepe neoficial cu Alcoa luni, dupa inchiderea bursei. Analistii se asteapta ca profiturile globale pentru cel de-al doilea trimestru sa fie in crestere cu 27 de procente. Aceasta reprezinta un plus de 22.4 procente peste ceea ce analistii estimau la inceputul anului.

Alcoa, prima companie din componenta indicelui Dow Jones care va raporta, se asteapta sa raporteze un profit in crestere, desi pretul in scadere al aluminiului a determinat o ajustare proportionala a pretului actiunilor Alcoa.

Pe langa Alcoa, saptmana viitoare vor avea raportari financiare si companii precum JPMorgan & Chase, Bank of America si General Electric.

Bancile vor fi urmarite cu atentie de investitori, pentru a vedea nivelul solicitarilor de credite, un bun instrument pentru masurarea sustenabilitatii in noile imbunatatiri ale calitatii creditului.

Raportarile financiare vin in contextul in care vanzarile din Statele Unite au scazut pe neasteptate in mai, lasand stocurile de pe inventar la cele mai ridicate niveluri din ultimele 11 luni, se arata intr-un raport guvernamental. Analistii considera ca o scadere a cererii ar putea determina o curbare a stocurilor, afectand direct comenzile la producatori si indirect cresterea economica.

Datele recente arata o usoara crestere la nivelul serviciilor si sectorului de productie, o slabire a sectorului imobiliar si o stagnare a pietei de munca, acest din urma fapt fiind cel mai ingrijorator pentru investitori care, insa, considera ca este prea devreme pentru a considera ca va fi din nou recesiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#criza Europa, #criza SUA, #raportari financiare, #cresteri bursa, #efecte recesiune globala , #criza
Comentarii
Poza Dick-Dubya
Dick-Dubya
rank 1
COOKING THE BOOKS - falsificarea, masluirea datelor corporatiilor, in vederea atragerii de investitori si obtinerii de profituri, ori ascunderea pierderilor...