Regii asfaltului, rasfatati de stat si in criza

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 18:33
4234 citiri
Regii asfaltului, rasfatati de stat si in criza

Daca va intrebati cumva din ce mai traiesc regii asfaltului din tara noastra, aflati ca statul incheie contracte cu acestia, chiar si pe timp de criza.

Astfel, firma lui Costel Casuneanu, Pa&Co International, a castigat in ultimele luni mai multe contracte cu autoritati ale statului. La finele lunii august, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a atribuit firmei amintite un contract de lucrari pentru "straturi bituminoase foarte subtiri executate la rece", pe DN 1 km 447+120-455+445 si pe DN 15 km 0+000-5+000.

Este vorba de fapt de asa-numite "plombari", adica lucrari de reinnoire a imbracamintei rutiere. Valoarea totala finala a contractelor este de fix 3.627.029 lei, modalitatea prin care au fost atribuite fiind licitatia deschisa, cu criteriul de atribuire pretul cel mai scazut.

Pentru ambele pachete de lucrari, Compania de Autostrazi a primit cate doua oferte, dar in ambele cazuri a fost desemnata castigatoare firma Pa &Co International SRL.

Tot Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a acordat contractul privind "straturi bituminoase foarte subtiri pe DN 15C km 52+300-58+328" aceleiasi firme, Pa&Co International. Iata cum isi motiveaza autoritatea statului decizia plombarilor.

"Executia lucrarii intretinere periodica drumuri nationale - straturi bituminoase foarte subtiri are ca scop remedierea degradarilor ca suprafata poroasa, slefuita si imbatranita, fisuri longitudinale si transversale, denivelari in profil longitudinal si transversal sub 2 cm prin inchiderea (impermeabilizarea), regenerarea, protectia si sporirea rugozitatii suprafetei de rulare pentru desfasurarea circulatiei autovehiculelor in conditii de siguranta si confort".

Valoarea totala finala a contractului a fost de 21.200 lei. Procedura prin care a fost aleasa firma a fost negociere fara anunt de participare.

"Justificarea alegerii procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare: Lucrarile / produsele / serviciile suplimentare sunt comandate in conditiile stricte stabilite in directiva", se arata in contractul de atribuire.

La negociere a participat o singura firma, care a fost desemnata si castigatoare, sereleul Pa&Co. Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 21238 lei fara TVA, iar, desigur, dupa lungi negocieri s-a reusit scaderea pretului cu ...fix 38 lei, valoarea totala finala a contractului fiind de 21200 lei fara TVA.

Discount de ...1.000 lei

Si la Iasi Pa&Co a castigat contracte. Regionala din Iasi a Companiei de Autostrazi a decis atribuirea unui contract de asfaltari aceleiasi firme, pentru executia de straturi bituminoase foarte subtiri pe DN 29A km 3+000-23+010, DN 2E km 30+605-64+481 si DN 2H km 17+350-43+600.

Valoarea totala finala a contractului - 5.093.485 lei - atribuit prin licitatie deschisa, fiind urmarit pretul cel mai scazut.

Contractul a fost atribuit pe 3 august, numarul de oferte primite fiind de ...una singura, de la Pa & Co International. Fata de estimarea initiala a valorii contractului - 5.094.545.38 lei fara TVA, Compania de Autostrazi a reusit performanta de a obtine o valoare totala finala a contractului de 5.093.485.64 lei fara TVA. Ceea ce inseamna ca autoritatea statului a obtinut un discount de fix 1.059,74 lei, dupa negocierea cu Pa&Co.

Si in Harghita regelui asfaltului i-a suras sansa. Aici Pa&Co a castigat un contract cu Consiliul Judetean Harghita, pentru intretinerea curenta si pe timp de vara a drumurilor judetene aflate in administrarea CJ Harghita in anul 2009.

In contract regelui i se da mana libera: "Executarea, prin orice mijloace, a unei lucrari, conform cerintelor specificate de autoritatea contractanta".

Valoarea totala finala a contractului a fost 750.000 lei, incredintat prin licitatie deschisa. Contractul a fost atribuit in iulie, numarul de oferte primite fiind de patru.

Si in Bucuresti Pa&Co are lucrari de executat. Primaria Capitalei i-a incredintat lui Costel Casuneanu un contract privind lucrari de executie si proiect tehnic aferent obiectivului de investitii "supralargire Soseaua Pipera (Floreasca-CF-Bucuresti-Constanta).

Pentru ca la licitatie au participat patru companii, statul a putut face economii de data aceasta, astfel ca valoarea totala finala a contractului a fost de 89.094.816 lei, fata de estimarea initiala a valorii contractului care era de 160.000.000 lei.

Si UMB Spedition, firma lui Dorinel Umbrarescu, a reusit, pe criza, sa obtina contracte frumoase cu Compania de Autostrazi. Astfel, luna trecuta, Regionala din Iasi a Companiei de Autostrazi a atribuit un contract pentru un covor asfaltic in Focsani, pe DN 2 km 174+000 - 180+200.

Valoarea totala finala a contractului a fost de 2.290.251 lei, incredintat prin licitatie deschisa. De mentionat insa ca la registratura Companiei de Autostrazi a fost primita o singura oferta, Spedition UMB SRL Bacau obtinand contractul.

Citeste si Regii moderni ai asfaltului. Companiile care castiga licitatii de zeci de milioane pentru studii de fezabilitate si constructii de drumuri

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#regii asfaltului contracte, #reparatii drumuri Casuneanu, #Umbrarescu contracte stat , #criza