Ziare.com

Regii asfaltului, rasfatati de stat si in criza

de Ana Voicu
Marti, 06 Octombrie 2009, ora 18:33

   

Regii asfaltului, rasfatati de stat si in criza
Daca va intrebati cumva din ce mai traiesc regii asfaltului din tara noastra, aflati ca statul incheie contracte cu acestia, chiar si pe timp de criza.

Astfel, firma lui Costel Casuneanu, Pa&Co International, a castigat in ultimele luni mai multe contracte cu autoritati ale statului. La finele lunii august, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a atribuit firmei amintite un contract de lucrari pentru "straturi bituminoase foarte subtiri executate la rece", pe DN 1 km 447+120-455+445 si pe DN 15 km 0+000-5+000.

Este vorba de fapt de asa-numite "plombari", adica lucrari de reinnoire a imbracamintei rutiere. Valoarea totala finala a contractelor este de fix 3.627.029 lei, modalitatea prin care au fost atribuite fiind licitatia deschisa, cu criteriul de atribuire pretul cel mai scazut.

Pentru ambele pachete de lucrari, Compania de Autostrazi a primit cate doua oferte, dar in ambele cazuri a fost desemnata castigatoare firma Pa &Co International SRL.

Tot Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a acordat contractul privind "straturi bituminoase foarte subtiri pe DN 15C km 52+300-58+328" aceleiasi firme, Pa&Co International. Iata cum isi motiveaza autoritatea statului decizia plombarilor.

"Executia lucrarii intretinere periodica drumuri nationale - straturi bituminoase foarte subtiri are ca scop remedierea degradarilor ca suprafata poroasa, slefuita si imbatranita, fisuri longitudinale si transversale, denivelari in profil longitudinal si transversal sub 2 cm prin inchiderea (impermeabilizarea), regenerarea, protectia si sporirea rugozitatii suprafetei de rulare pentru desfasurarea circulatiei autovehiculelor in conditii de siguranta si confort".

Valoarea totala finala a contractului a fost de 21.200 lei. Procedura prin care a fost aleasa firma a fost negociere fara anunt de participare.

"Justificarea alegerii procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare: Lucrarile / produsele / serviciile suplimentare sunt comandate in conditiile stricte stabilite in directiva", se arata in contractul de atribuire.

La negociere a participat o singura firma, care a fost desemnata si castigatoare, sereleul Pa&Co. Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 21238 lei fara TVA, iar, desigur, dupa lungi negocieri s-a reusit scaderea pretului cu ...fix 38 lei, valoarea totala finala a contractului fiind de 21200 lei fara TVA.

Discount de ...1.000 lei

Si la Iasi Pa&Co a castigat contracte. Regionala din Iasi a Companiei de Autostrazi a decis atribuirea unui contract de asfaltari aceleiasi firme, pentru executia de straturi bituminoase foarte subtiri pe DN 29A km 3+000-23+010, DN 2E km 30+605-64+481 si DN 2H km 17+350-43+600.

Valoarea totala finala a contractului - 5.093.485 lei - atribuit prin licitatie deschisa, fiind urmarit pretul cel mai scazut.

Contractul a fost atribuit pe 3 august, numarul de oferte primite fiind de ...una singura, de la Pa & Co International. Fata de estimarea initiala a valorii contractului - 5.094.545.38 lei fara TVA, Compania de Autostrazi a reusit performanta de a obtine o valoare totala finala a contractului de 5.093.485.64 lei fara TVA. Ceea ce inseamna ca autoritatea statului a obtinut un discount de fix 1.059,74 lei, dupa negocierea cu Pa&Co.

Si in Harghita regelui asfaltului i-a suras sansa. Aici Pa&Co a castigat un contract cu Consiliul Judetean Harghita, pentru intretinerea curenta si pe timp de vara a drumurilor judetene aflate in administrarea CJ Harghita in anul 2009.

In contract regelui i se da mana libera: "Executarea, prin orice mijloace, a unei lucrari, conform cerintelor specificate de autoritatea contractanta".

Valoarea totala finala a contractului a fost 750.000 lei, incredintat prin licitatie deschisa. Contractul a fost atribuit in iulie, numarul de oferte primite fiind de patru.

Si in Bucuresti Pa&Co are lucrari de executat. Primaria Capitalei i-a incredintat lui Costel Casuneanu un contract privind lucrari de executie si proiect tehnic aferent obiectivului de investitii "supralargire Soseaua Pipera (Floreasca-CF-Bucuresti-Constanta).

Pentru ca la licitatie au participat patru companii, statul a putut face economii de data aceasta, astfel ca valoarea totala finala a contractului a fost de 89.094.816 lei, fata de estimarea initiala a valorii contractului care era de 160.000.000 lei.

Si UMB Spedition, firma lui Dorinel Umbrarescu, a reusit, pe criza, sa obtina contracte frumoase cu Compania de Autostrazi. Astfel, luna trecuta, Regionala din Iasi a Companiei de Autostrazi a atribuit un contract pentru un covor asfaltic in Focsani, pe DN 2 km 174+000 - 180+200.

Valoarea totala finala a contractului a fost de 2.290.251 lei, incredintat prin licitatie deschisa. De mentionat insa ca la registratura Companiei de Autostrazi a fost primita o singura oferta, Spedition UMB SRL Bacau obtinand contractul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3360 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
24 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Casuneanu l-a platit pe Basescu pe sub masa, ha, ha, ha!!!

"Unul dintre cei mai mari datornici la bugetul municipalitatii este chiar primarul general al Capitalei, Traian Basescu. Intaiul rau-platnic al Bucurestiului datoreaza aproximativ 30 de milioane de lei, cat reprezinta impozitul pe terenul achizitionat discret in Aleea Privighetorilor nr. 51 din sectorul 1. Mai mult, de peste un an, terenul in suprafata de 3.000 de metri patrati nu a fost trecut pe rolul Administratiei Financiare, de teama, probabil, sa nu se afle cine este proprietarul. Nu stim cat o fi platit ca taxa notariala primarul Basescu. Ce stim este ca un metru patrat in zona ajunge la 100 de dolari. La nici trei luni de la instalarea in functia de primar general, Traian Basescu achizitioneaza in mare taina un teren de 3.000 metri patrati in Aleea Privighetorilor nr. 51. Tranzactia, cel putin ciudata, s-a perfectat intr-o singura zi, cu trei proprietari diferiti. Astfel, pe data de 7.08.2000, vanzatorii Stanescu Maria, Teodoru Olimpia si Peticila Nicolae isi intabuleaza terenul obtinut in 1993, in urma unui proces de mostenire-partaj la Judecatoria sectorului 1. O saptamana mai tarziu, adica pe data de 14.08.2000, se inscrie in Cartea funciara cu acelasi teren "Basescu Traian (casatorit cu Maria)". De remarcat este faptul ca, la intabulare, domnul Traian Basescu n-a depus, conform legislatiei, si certificatul fiscal. Aceasta "scapare" n-a fost una intamplatoare. La sfarsitul anului 2001, pe rolul Administratiei Financiare a sectorului 1 figureaza drept proprietari ai terenului din Aleea Privighetorilor nr. 51 persoanele Peticila Nicolae, Oprescu Elena si Casuneanu Costel din comuna Oituz, judetul Bacau. Din cei trei, numai domnul Peticila avea indicata adresa de domiciliu. L-am contactat telefonic, prezentandu-ne drept functionari la Administratia Financiara. Acesta ne-a precizat ca nu mai este proprietarul terenului si ca, in consecinta, nu mai datoreaza impozit la stat: "Terenul a fost vandut in urma cu doi ani. Pana la data vanzarii, am platit doar pe 2000 un impozit de peste 22 milioane de lei. Terenul l-am vandut lui Casuneanu din judetul Bacau si unei alte persoane. Contactati-l pe domnul Bogdan Apostoiu si va plateste tot impozitul. Eu nu mai sunt proprietar si dovedesc asta cu actele prin care terenul a fost radiat din Cartea funciara", a precizat domnul Peticila. Domnia sa pare mai degraba ca acopera o persoana aflata in spatele celor trei vanzatori, de la care acestia ar fi primit dispozitie sa vanda toti in aceeasi zi primarului Traian Basescu. Aceasta prezumtiva a patra persoana pare sa fi avut obligatii fata de primarul Traian Basescu si s-a grabit sa le achite."

 

NISTE TEPARI !

INTRE BARLAD SI TUTOVA,ACESTA FIRMA A EXECUTAT ACUM 3 SAPTAMANI COVOR ASFALTIC ,IAR ACUM CAND MERGI PE EL,ITI TREPIDEAZA MASINA,PUN PARIU CA IN MAX.2 SAPTAMANI VA FI CUM A FOST.ACEEASI TEAPA A TRAS-0 SI COMUNITATII BARLADENE,CU O STRADA ASFALTATA FARA A MAI FACE FUNDATIA STRAZII,A PUS ASFALTUL PESTE PAMANT.ASTA ESTE FIRMA LUI UMBRARESCU !UN SOFER AJUNS REGE !

 

STEFAN SAVU DIRECTOR LA ACHIZITI COMPANIA DE DRUMURI

Aranjeaza licitatii contra cost in domeniul infrastructurii.
Are la activ o activitate bogata in domeniu, soldata si recunoscuta cu un dosar penal la DNA dar Berceanu e baiat bun si ma tine in functie.
Pentru cei interesati va pot spune despre cum am aranjat contractele pentru:
- Umbrarescu..
- vanzare de imobile din patrimoniul CNADNR fara ca Debucean sa stie am reusit sa vand imobilele din Oradea la un pret bun
Voi reveni cu alte detalii.
Colabortori: Fusea - director fonduri externe, Goga -director juridic CNADNR
Pentru cei interesati:Sediul CNADNR, Etajul 11 camera 1
email: stefan.savu@andnet.ro

campeanu, gheorghe, ionescu, dascalu hari

da de mine de ce nu ziceti nimic, incerc si eu sa fur dar nu mma lasa goga, o fac organizat cu adrian ionesc, dar imi sta goga in ceafa ca un spine. Daca scapam de tiron o sa fac tot posibilul sa plece si goga sa ma lase sa fac si eu un ban cu liviu gheorghe si cu hari dascalu ca si el saracu nu are banuti deloc, doar vreo 5 firme si bani imprumutati de 1000000 de euro la diverse persoane.

...a picat PSD_ul

...Farmazoane IV clase, te cam oftici ca nu ai prins contractul???...oricum esti in afara..ha...ha...ha...P.S.mergi la niste cursuri de gramatica....scuze, in primul rand invata sa scrii....

 

Nu dorim un Repetetent, dar de averea lui tariceanu nu zici nimic baba bocitoare care bleteama, dar sa vezi ce o sa mai urli, dupa primul tur cind Base va cistiga detasat

In rest ramine asa cum am stabilit, paranoia nu se trateaza cu copy-paste.

Numai și numai HOȚI PORTOCALII!

.....și cel mai mare tartor megamafiot e bășinesccu-pinochio-damigeană ! Peste două luni va fi oale și ulcele,mizerabilul nenorocit care a distrus țara inpreună cu slugile lui portocalii:cășuneanu,umbrărescu,.......................

 

In mod sigur

In mod sigur vom scapa de gunoaiele portocalii
pana la sfarsitul anului 2009, cu siguranta vom
scapa de seful lor care nu mai este agreat nici
de europeni, nici de americani si in special de
poporul roman. Doar prin fraudarea alegerilor mai
putem avea ghinionul sa ne reprezinte inca 5 ani.
Din informatii demne de incredere am aflat ca
f. multi romani (peste 60%) vor merge la vot
pentru un vot ANTI Basescu.

STEFAN SAVU DIRECTOR LA ACHIZITI COMPANIA DE DRUMURI

Aranjeaza licitatii contra cost in domeniul infrastructurii.
Are la activ o activitate bogata in domeniu, soldata si recunoscuta cu un dosar penal la DNA dar Berceanu e baiat bun si ma tine in functie.
Pentru cei interesati va pot spune despre cum am aranjat contractele pentru:
- Umbrarescu..
- vanzare de imobile din patrimoniul CNADNR fara ca Debucean sa stie am reusit sa vand imobilele din Oradea la un pret bun
Voi reveni cu alte detalii.
Colabortori: Fusea - director fonduri externe, Goga -director juridic CNADNR
Pentru cei interesati:Sediul CNADNR, Etajul 11 camera 1
email: stefan.savu@andnet.ro

prosti

Sunteti niste prosti! Habar nu aveti de aceasta problema, dar va bagati parerea in orice, mai rau ca orice comunist sadea ce le stia pe toate. Umblati cu informatii din ,, surse" sigure ca niste securisti ce sunteti...

STEFAN SAVU DIRECTOR LA ACHIZITI COMPANIA DE DRUMURI

Aranjeaza licitatii contra cost in domeniul infrastructurii.
Are la activ o activitate bogata in domeniu, soldata si recunoscuta cu un dosar penal la DNA dar Berceanu e baiat bun si ma tine in functie.
Pentru cei interesati va pot spune despre cum am aranjat contractele pentru:
- Umbrarescu..
- vanzare de imobile din patrimoniul CNADNR fara ca Debucean sa stie am reusit sa vand imobilele din Oradea la un pret bun
Voi reveni cu alte detalii.
Colabortori: Fusea - director fonduri externe, Goga -director juridic CNADNR
Pentru cei interesati:Sediul CNADNR, Etajul 11 camera 1
email: stefan.savu@andnet.ro

stim mai multe decat crezi

TE deranjeaza ca nu a scris corect gramatical, extraordinar ce greseala, dar ca pe fondul problemei are dreptate u te mai deranjeaza. Am vazut intradevar declaratia de avere, un astfel de om nu are ce cauta intr-o companie de stat sau intr-un minister mai ales al transporturilor. De ce nu are grija de afacerile lui oare? Prost sa fi in ultimul hal si poti raspunde la aceasta intrebare.

Inafara de injurii, ce v-a ramas, nimic normal, tiganii si alcoolistii, nu au argumente, acesta este nivelul lor, injuraturi, jigniri, exista totusi si un aspect bun, doar cu injuraturile ramin.

Lipsa de educatie precum si lipsa unor cunostinte care pot fi acumulate in scoala, dar nu in scolile de vara PSD-PNL, unde tot felul de neaveniti, tigani, armeni isi dau cu presupusul, doar-doar i-ar baga si pe ei cineva in seama, duc la aparitia unor asemenea exemplare, ii puteti vedea pe strada, asteptind sa se anunte un nou miting, unde sa capete un mic-doi si o bere, ii vedem prin marile supermarketuri cum dau buluc si se indoapa cu mincare gratis, cind o firma isi prezinta produsele, marea lor neimplinire consta in faptul ca producatorii de alcool nu au gratuitati, din lipsa alcoolului, se pun pe injurat, macar pentru o cinzeaca. dar de ce nu mai semnezi tariceanu ?

extraordinarul

Mai tu de ce ne dai noua lectii si ne spui ca ramanem cu injuriile? nu ramanem doar cu asta ramanem si cu faptul ca spunem lumii ce se intampla in guvernarea berceanu la ministerul transporturilor si cum oameni cu averi mari vin sa lucreze pe 30 de milioane in minister si cum se bat ei sa intre in consilii de administratiept 50 de lei de sedinta. Intr-un final va veni si ziua cand acesti oameni vor fi trasi la raspundere este logic si pana si in sicilia s-a intamplat asa. Este doar o chestiune de timp deoarece oamenii s-au saturat de berceni, dascali, adrieni, savi, tironi, liviu gheorghisti, alini campenisti, haristyi,si asa mai departe

STEFAN SAVU DIRECTOR LA ACHIZITI COMPANIA DE DRUMURI

Aranjeaza licitatii contra cost in domeniul infrastructurii.
Are la activ o activitate bogata in domeniu, soldata si recunoscuta cu un dosar penal la DNA dar Berceanu e baiat bun si ma tine in functie.
Pentru cei interesati va pot spune despre cum am aranjat contractele pentru:
- Umbrarescu..
- vanzare de imobile din patrimoniul CNADNR fara ca Debucean sa stie am reusit sa vand imobilele din Oradea la un pret bun
Voi reveni cu alte detalii.
Colabortori: Fusea - director fonduri externe, Goga -director juridic CNADNR
Pentru cei interesati:Sediul CNADNR, Etajul 11 camera 1
email: stefan.savu@andnet.ro

 

Buggati

In loc sa ve enervati, incercati sa traiti bine. Nu aveti cum? Nu cred. Tatucul Base asa zicea. SI sunt convins ca exista foarte multi care inca se uita in gura lui si aplauda. Acestia sunt convinsi ca nu Basescu a pus o vorba buna pentru prietenul Casuneanu. Ca doar prietenia lor este fara interese materiale. Si daca domnisoara EBA isi perminte un Range Rover de 50.000 euro dintr-un salariu de 1.000 euro, in acelasi fel si si Costelus Casuneanu isi perminte un Buggati de peste 1 mil. euro din contractele incheiate legal cu statul roman. In final o intrebare pentru suporterii portocalii: Cati dintre voi conduceti un Range Rover sau un Buggati? Sa traim bine, tatuca Base vegheaza asupra noastra.

 

Acum si de 5 ani este timpul lor....

....marinarului mitocan ii trebuiesc bani la tescherea pentru campanie. Se va umple tara de hirtie lucioasa cu chelia mitocanului si macar nu e buna nici de ....

 

Ei lasa ca nu o fi mai mitocan ca sefii tai ciuhapi si tigani, mai papleaca repetenta

Ce o sa va mai dati cu capul de pereti cind Base va cistiga din primul tur

mafia din companie

liviu gheorghe, alin campeanu, hari dascalu, adrian ionescu..., va mai dau cateva nume...,intrebati ce fac acesti directori la companie unii dintre ei cu averi pe numele lor sau nu impresionante vin sa lucreze pentru binele poporului la companie. Daca pleaca si goga de la companie va fi dezastru ca asta cat de cat nu ii lasa sa faca ce vor dar dupa aia va fi dezastru asupra banilor nostrii, asa ca lasati-l in pace. in ceea ce-l priveste pe savu acesta este o marioneta cat despre fusea acesta e si aerian si pus pe facut bani asa ca nu ma pot pronunta daca e mai mult prost sau spagar

 

aveti reptate

cititi declaratia de avere a lui hari dascalu si ve-ti vedea cat de bogat este si a venit la minister doar pt ca vrea sa scape tara de coruptie vrea sa impuna oameni competenti la companie in locul incompetentilor si mai mult decat atat doneaza lunar salariul pt constructia de autostrazi. Domnilor de un astfel de om avem nevoie hari presedinte, hari presedinte, hari presedinte

 

Ve-ti vedea-ha!

...,,ve-ti vedea" se scrie corect ,,veti vedea"-este viitorul verbului la pl, pers a II-a. Analfabetilor ce dati lectii si aveti pareri...

pai nu a zis bercenu ca infunda puscaria cu iei

a infundat-o ca sa nu se poata intra

 

jos cu aparatorullui hari

Lucrez la companie, la directia achizitii publice si cunosc filiera hari-a. ionescu-fusea-savu mai bine ca oricine. pentru cine se mira de ce vine un domn ca hari sa lucreze in ministerul transporturilor va spun eu, acesti oamei sunt practic niste caserii de incredere, banul se face para para cu cei care i-au propulsat ei sunt niste marionete dar intradevar castiga atat de bine incat ar putea sa doneze afacerile pe care le detineau inainte. din cate am auzit pe culoare pe la etajul unu pe la 8 pe la 11 comisionul este de 10 la suta din afacere si stati linistiti ca treburile sunt foarte simple incat nici nu este nevoie sa fie cointeresati membri comisiilor,adjudecarea fiind dinainte stabilita de caietele de sarcini. Astfel daca va luati de savu un simplu executant nu faceti nimic.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor