Se poate mai jos? Forintul a ajuns la pragul istoric minim in raport cu euro

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 16:35
1911 citiri
Se poate mai jos? Forintul a ajuns la pragul istoric minim in raport cu euro
Foto:wikipedia

Forintul ungar a ajuns la un nou record minim in raport cu euro, dupa ce guvernul a amanat o vanzare de obligatiuni, continuand discutiile pentru acordarea unui imprumut de salvare.

Moneda Ungariei s-a depreciat din nou pana la un nivel record de 323,40 de forinti pentru un euro, informeaza BBC.

Mii de ungari au luat cu asalt strazile pentru a protesta fata de noua Constitutie a tarii.

Guvernul a declarat ca isi doreste o negociere cu institutiile internationale pentru atragerea de fonduri "cat mai repede cu putinta".

Noua Constitutie a devenit sursa de tensiune pentru inceperea acestor negocieri.

Ungaria a cautat sa atraga o linie de credit in valoare de 15-20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar International si Uniunea Europeana pentru a-si contracara datoriile guvernamentale.

Insa cele doua institutii internationale nu sunt hotarate inca sa acorde imprumutul din cauza noii Constitutii initiate de partidul de guvernamant Fidesz, despre care multi cred ca submineaza independenta bancii centrale.

Guvernul incearca sa mentina la un nivel scazut ratele dobanzii pentru a stimula cresterea - insa banca centrala a marit ratele pentru a doua luna consecutiva, in decembrie, la 7%, de la 6,5%.

Demonstrantii sustin ca celelalte modificari ale Constitutiei pun in pericol democratia si ameninta echilibrul instaurat in 1989, o data cu prabusirea comunismului.

Atat Uniunea Europeana, cat si Statele Unite au cerut ca noua Constitutie sa fie retrasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#forint depreciere prag minim, #raport euro forint minim, #criza economica Ungaria, #Constitutie Ungaria demonstratii , #criza