Situatia din Grecia, comparata cu venirea la putere a lui Hitler in Germania

Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 08:23
3725 citiri
Situatia din Grecia, comparata cu venirea la putere a lui Hitler in Germania
Foto: Arhiva

Cel mai puternic manager de fonduri speculative, Ray Dalio, care conduce firma Bridgewater, a avertizat asupra faptului ca recesiunea va duce la manifestari sociale periculoase.

De asemenea, el a comparat succesul inregistrat in sondaje de partidul extremist Zorii Aurii din Grecia cu venirea la putere a lui Adolf Hitler in Germania.

"Nu stiu daca am ajuns in punctul in care suntem capabili sa combatem criza economica. Insa cel mai tare ma tem ca recesiunea va provoca nelinisite in randul populatiei. Cand oameni sar unii la gatul altora, fie ei bogati sau saraci, simpatizanti ai politicilor de stanga sau de dreapta, rezulta intodeauna un colaps total, care poate deveni foarte periculos", a spus Dalio, citat de Business Insider.

"De exemplu, Hitler a venit la putere in 1933, adica atunci cand Marea Depresiune a atins apogeul. Iar acest lucru s-a intamplat din cauza tensiunilor sociale ample. Eu cred ca este foarte important ca oamenii sa reuseasca sa se inteleaga si sa gaseasca impreuna o rezolvare la criza", a subliniat acesta.

Potrivit sursei citate, faptul ca partidul neo-nazist din Grecia castiga tot mai multi simpatizanti este o dovada ca depresiunea si ridicarea radicalismului inca mai sunt fenomene de amploare, chiar si in 2012.

In schimb, tarile mai dezvoltate nu se confrunta cu aceasta problema, insa, in cazul lor, ele trebuie sa recunosca ca rezolvarea problemelor economice pe termen scurt (precum somajul) este o miscare excelenta si pe o perioada mai indelungata.

Societe Generale a realizat un grafic care arata legatura dintre cresterea numarului oamenilor fara loc de munca si succesul nazistilor in Germania.

Cat va dura unificarea reala a zonei euro

Ray Dalio sustine ca va dura intre 10 si 15 ani pana cand zona euro va functiona ca un tot unitar.

Acest lucru se va face prin intermediul unei combinatii intre politici monetare, tiparire de bani (care stimuleaza cresterea economica) si restructurarea datoriilor, care au provocat deflatie si recesiune.

Dalio considera ca trebuie sa exista un echilibru intre aceste elemente. In plus, el a mentionat ca in cazul in care zona euro se va destrama (desi este putin probabil), vor pleca statele nordice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Grecia comparatie Hitler Germania, #criza Grecia Hitler Germania, #Hitler criza Grecia , #criza