Spania cere, in mod oficial, ajutor pentru banci

Luni, 25 Iunie 2012, ora 15:45
1383 citiri
Spania cere, in mod oficial, ajutor pentru banci

Spania a solicitat, in mod oficial, partenerilor europeni un imprumut de sprijin pentru industria sa bancara. Tarile din zona euro au agreat acordarea unui imprumut de pana la 100 de miliarde de euro.

Nu au fost date publicitatii cifre specifice legate de imprumuturile de urgenta, desi auditori independenti au declarat, saptamana trecuta, ca bancile ar avea nevoie de pana la 62 miliarde de euro pentru a se stabiliza, noteaza BBC News.

Insa ministrul Economiei spaniol a declarat ca auditurile, ca si raportul FMI, ar trebui sa reprezinte punctul de plecare a negocierilor. Spania intentioneaza semnarea unui memorandum legat de pachetul financiar care va fi acordat pe 9 iulie, document in care se va preciza inclusiv suma imprumutata.

Suma ar trebui sa acopere nevoile financiare ale bancilor sale dar, totodata, si o suma de tampon mentinuta pentru situatia in care lucrurile se agraveaza.

Ministrul Economiei spaniol a confirmat pentru presa ca banii vor fi acordati bancilor prin intermediul unui fond financiar administrat de stat - Fondul pentru Reglementarea si Restructurarea Bancilor.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#criza Spania, #criza bancara Spania, #imprumut european Spania, #faliment Spania , #criza