Tradeville: Lira sterlina redevine vulnerabila (Video)

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 20:12
1225 citiri
Tradeville: Lira sterlina redevine vulnerabila (Video)

In urma cu o saptamana notam ca lira sterlina redevenea vulnerabila in particular pe fondul unor noi perceptii nefavorabile privind perspectivele politicii monetare din Regatul Unit.

Reveneam astfel la ipoteza unei deprecieri notabile a monedei britanice cu care am lucrat in perioada septembrie 2007 - martie anul curent.

Pe parcursul ultimelor zile, lira sterlina a suferit deprecieri importante in pietele sale valutare principale - acutizate de o noua declaratie a guvernatorului Bancii Angliei, Mervyn King, conform careia declinul monedei britanice va sprijini reechilibrarea economiei Regatului Unit.

In perceptia mea - si aparent si in cea a Bancii Angliei - procesul corectarii fundamentelor extrem de negative ale economiei locale are toate sansele sa se desfasoare pe termen lung, ceea ce inseamna ca euforia pietelor globale din acest an lasa in prezent moneda britanica la cotatii supraevaluate.

Dupa indicii bursieri chinezi, lira sterlina este al doilea simbol important al euforiei globale care se prabuseste. Pe parcursul ultimelor 6 luni, lira sterlina se apreciase notabil in fata dolarului american si yenului japonez. In fata dolarului american, doar in luna mai moneda britanica castigase peste 9%, marcand astfel cel mai important avans al perioadei care a trecut din 1985.

Saptamana trecuta, insa, lira sterlina a fost vanduta agresiv in fata celor doua valute - chiar in conditiile in care prelungirea euforiei globale, un context teoretic favorabil monedei britanice, a condus indicele compozit US Dollar Index la un nou minim al acestui an, iar yenul japonez a ramas relativ stabil in fata celorlalte valute principale. O asemenea observatie este inca si mai indicativa pentru presiunile negative semnificative care actioneaza in prezent asupra monedei britanice.

Cu datele observabile la acest moment, cred ca lira sterlina ramane vulnerabila unor deprecieri suplimentare considerabile in particular in fata monedei unice europene, yenului japonez si dolarului american.

Mihai Nichisoiu

Analist piete internationale

Tradeville S.A.

V-a placut acest material si doriti sa aflati mai multe despre pietele financiare globale?

NOTA: SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte. SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

Tradeville este noul nivel Vanguard. In spatele acestei transformari a firmei de brokeraj stau 14 ani de expertiza bursiera, inovatie tehnologica, transparenta si permanenta comunicare cu clientii, concretizate prin leadership in tranzactionarea on-line in Romania.

O platforma integrata de tranzactionare si extinderea regionala in Europa de Est reprezinta oferta pe care Tradeville o face investitorilor. Ne puteti accesa la

www.tradeville.eu si, in continuare, la www.vanguard.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#analiza Tradeville, #criza mondiala, #lira sterlina , #criza