Ungaria ar putea primi ajutor de la UE si FMI

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 13:12
1351 citiri
Ungaria ar putea primi ajutor de la UE si FMI
Foto:bbc.co.uk

Uniunea Europeana si Fondul Monetar International nu vor relua negocierile cu Ungaria pana cand Budapesta nu va garanta independenta bancii centrale maghiare.

UE a adresat avertismentul primului ministru ungar, Viktor Orban, la o zi dupa ce 100.000 de oameni s-au strans in Budapesta pentru a protesta fata de un set de legi care concentreaza puterea in mainile guvernului conservator si ale aliatilor sai, informeaza Irish Times.

O noua Constitutie, elaborata de catre partidul lui Orban, Fidesz, a intrat in vigoare la 1 ianuarie, continand modificari importante privind felul in care mass-media, cultele religioase, sistemul judiciar si electoral, precum si banca centrala, sunt controlate in Ungaria.

De cand a preluat puterea in 2010, Orban a folosit doua treimi din majoritatea parlamentara pentru a-si pune persoanele loiale in aproape toate institutiile majore nationale, ceea ce a facut ca Uniunea Europeana sa se ingrijoreze.

Planul lui Orban de a revigora economia fara ajutor suplimentar de la UE si FMI a esuat, forintul prabusindu-se, iar costurile de imprumut ridicandu-se la niveluri nesustenabile.

Primul ministru ungar doreste stabilirea unei intelegeri "de precautie" cu UE si FMI pentru a reasigura investitorii de stabilitatea economica a Ungariei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Viktor Orban imprumut FMI, #Orban Ungaria imprumut UE, #criza Ungaria imprumut extern , #criza