Victimele crizei: Oamenii strazii in Grecia - afaceristi, artisti, un fost campion (Galerie foto)

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 08:14
4209 citiri
Victimele crizei: Oamenii strazii in Grecia - afaceristi, artisti, un fost campion (Galerie foto)
Foto: Reuters

In Grecia, unda rata somajului a sarit recent de 25%, numarul oamenilor care traiesc sub cerul liber a crescut puternic.

Fotograful Reuters Yannis Behrakis a petrecut cateva saptamani urmarind modul in care traiesc oamenii strazii din Atena si din imprejurimile capitalei grecesti, scrie The Guardian.

Printre ei se afla si romanul Adrian, care si-a pierdut locul de munca in 2011.

Stephanos se aranjeaza pentru a merge sa isi caute un loc de munca in Atena. Barbatul in varsta de 40 de ani a ajuns pe strazi dupa ce si-a pierdut slujba la sfarsitul anului 2012, cand magazinul de haine pentru care a lucrat timp de mai bine de zece ani a fost inchis. Acum isi are adapostul langa o biserica si mananca in cantine sociale.

Alexandros sta intr-o masina abandonata care ii serveste ca locuinta in orasul port Piraeus. In varsta de 42 de ani, el a detinut un magazin de plante in Atena, dar a pierdut tot in 2010.

Tareq, un zugrav somer de 46 de ani, locuieste intr-o baraca de langa o fabrica abandonata din Atena. Barbatul, un refugiat sirian care a locuit in Grecia in anii '90, s-a intors in Siria pentru a perioada, dar a revenit in Atena in 2012 pentru a scapa de razboiul civil din tara sa natala.

Yiorgos, in varsta de 40 de ani, doarme pe strazi de cand magazinul sau alimentar a intrat in faliment, in 2010.

Marialena, o femeie in varsta de 42 de ani, fosta dependenta de droguri si infectata cu HIV, il impinge pe prietenul sau Dimitrios care incearca sa-i curete ranile pe care si le-a provocat. Dimitrios, 51 de ani, a fost dansator intr-o celebra trupa folk greceasca, insa si-a pierdut slujba in urma cu trei ani. Cuplul traieste acum sub un pod din centrul Atenei.

Adrian, un roman in varsta de 51 de ani, a trait si a lucrat in Grecia mai mult de zece ani. Si-a pierdut slujba in 2011, cand compania de camioane pentru care lucra si-a incetat activitatea. Acum traieste intr-un depozit dintr-o piata din Atena si isi castiga existenta colectand resturi.

Savas, 34 de ani, ajuns pe strazi in 2009, dupa ce si-a pierdut slujba, doarme intr-un cort la o expozitie de fotografie in aver liber avand ca tematica oamenii strazii.

Alexis, 43 de ani, fost campion la ciclism, si-a pierdut locul de munca in 2004 si a devenit ulterior dependent de droguri.

Maximos, un imigrant etiopian in varsta de 43 de ani, a ramas fara slujba in 2010 si locuieste intr-un cort amplasat intr-un parc din centrul capitalei.

Michael, 36 de ani, a lucrat ca receptioner intr-un hotel timp de 15 de ani. Dupa ce hotelul a fost inchis, nu a reusit sa-si gaseasca un alt loc de munca si a ajuns pe strazi in 2011. Doua luni mai tarziu a fost diagnosticat cu nodul limfatic si cancer tiroidian. Traieste acum langa o biserica.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#oameni strada Grecia, #roman strazi Atena, #somaj Grecia, #criza , #criza
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Ca un facut, printre boschetari nu se gaseste nici un politician!