Cine profita de datoriile Romaniei

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 15:36
2160 citiri
Cine profita de datoriile Romaniei

Criza datoriilor suverane face fericiti si alti investitori decat cei de tip speculativ. Cele mai mari randamente de pe piata autohtona a fondurilor de investitii sunt inregistrate de doua dintre fondurile mutuale romanesti "de obligatiuni", care au mari ponderi de titluri de imprumut emise de statul roman in portofoliile proprii.

Peste 40.000 de romani sunt beneficiarii cresterii randamentelor titlurilor de stat. 500 dintre acestia, care au investit in fondurile mutuale OTP Obligatiuni si Certinvest Obligatiuni, profita cel mai mult, acestea fiind fondurile care, pe piata, au unele dintre cele mai mari proportii de titluri de stat in portofoliile lor, scrie MONEY.ro.

OTP Obligatiuni a profitat cel mai mult, chiar saptamana trecuta, de detinerile sale de titluri de stat, randamentul unitatilor sale de fond crescand in aceasta perioada de aproape trei ori pe 2011, de la 4,52% (6,48 in termeni anualizati) in 16 septembrie, pana la 12,15% (17,18% in termeni anualizati), vinerea trecuta, potrivit sintezei Kmarket.ro.

OTP Obligatiuni este, in acest moment, cel mai mare randament al unui fond mutual de pe piata noastra . Al doilea cel mai mare randament il are tot un fond de obligatiuni, BCR Obligatiuni, administrat de Erste Asset Management Romania (5,75 pe 2011, sau 8,04% anualizat).

Citeste mai multe despre Cine profita de datoriile Romaniei pe Money.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#datorii Romania, #economie Romania datorii , #datorii