De cate ori poti inveli Pamantul cu banii pe care ii datoreaza Grecia - De ce BCE nu va interveni

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 12:03
6713 citiri
De cate ori poti inveli Pamantul cu banii pe care ii datoreaza Grecia - De ce BCE nu va interveni

Datoria Greciei este atat de mare incat Pamantul poate fi invelit de 1.869 de ori cu banii pe care ii datoreaza statul elen, daca ar fi folosite bancnote de un dolar. Cu toate acestea, Banca Centrala Europeana (BCE) nu va face favoruri "copilului-problema" al Batranului Continent.

In acest moment, datoria Greciei este de 428.767.047.687 de euro, respectiv 480.134.215.587 de dolari, arata National Debt Clocks.

Mai exact, suma reprezinta 215,58% din produsul intern brut al tarii, iar fiecarui cetatean ii revine 38.759 de euro.

Potrivit sursei citate, Pamantul poate fi invelit de 1.869 de ori cu banii pe care ii datoreaza statul elen, folosind bancnote de un dolar.

Comparativ, datoria Romaniei este de 75.654.571.481 de dolari, cu care poti acoperi toata suprafata planetei de 295 de ori.

Alegeri in Grecia: Euro, la cel mai scazut nivel din 2003. Petrolul continua sa scada

BCE nu va face favoruri Greciei

Totusi, BCE nu va acorda nicio reducere a datoriei Greciei, a anuntat Benoit Coeure, membru in Consiliul director al institutiei, informeaza Economic Times.

"Nu e decizia noastra daca statul elen are nevoie de o reducere a datoriei. Insa e clar ca nu putem fi de acord cu planul, daca acesta implica obligatiunile detinute de BCE", a punctat acesta.

El a adaugat faptul ca nu este posibil "din motive legale".

Syriza, victorie zdrobitoare in Grecia - "Copilul crizei europene" a intors politica cu susul in jos (Video)

BCE a achizitionat o cantitate mare din datoria Greciei in timpul crizei izbucnite in urma cu cativa ani, dar nu a reusit inca sa-si recupereze banii.

Institutia nu poate sa acorde o reducere pentru ca este strict interzis in statutul sau.

Duminica, populatia din Grecia a asigurat o victorie clara partidului Syriza. Liderul formatiunii extremiste de stanga, Alexis Tsipras, vrea sa renegocieze termenii imprumutului de 240 de miliarde de euro cu creditorii internationali.

Datoria guvernamentala a trimis statul elen intr-o criza profunda, care se resimte si in prezent, iar Syriza a promis ca va pune capat austeritatii.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Grecia datorii, #BCE Grecia datorii , #datorii