Premierul francez: Suntem intr-o spirala a datoriilor. Criticile Germaniei, niste caricaturi

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 19:36
2269 citiri
Premierul francez: Suntem intr-o spirala a datoriilor. Criticile Germaniei, niste caricaturi
Foto: Wikipedia

Premierul francez Manuel Valls a precizat, marti, ca tara sa face progrese in ceea ce priveste reformele economice si a numit comentariile oficialilor germani legate de stagnarea Hexagonului ca fiind "niste caricaturi".

"Sunt constient ca, in Germania, oamenilor le place sa spuna ca Franta nu vrea sa adopte reforme si ca tara noastra este bolnavul Europei", a mentionat seful Guvernului de la Paris, citat de Business Insider.

"Ma uit la tara mea cu claritate. Stiu obstacolele si provocarile cu care se confrunta. Dar daca Germania a reusit, de ce nu ar reusi si Franta? Bineinteles, avem nevoie de timp si mai e cale lunga... Suntem intr-o spirala a datoriilor care nu mai este sustenabila", a punctat Valls.

De asemenea, el a mentionat ca acele comentarii ale germanilor care sustin ca economia Frantei stagneaza, iar Guvernul de la Paris nu face nimic in acest sens, sunt adesea "niste caricaturi".

Presedintele francez Francois Hollande a numit recent un nou cabinet sub conducerea prim-ministrului Manuel Valls, renuntand la ministrii care au criticat politica economica a Guvernului.

Franta are un nou Guvern - cine a ramas pe dinafara (Video)

Ministrul Economiei va fi Emmanuel Macron, care ii la locul astfel lui Arnaud Montebourg, care a demisionat din functie impreuna cu ministrul Educatiei, Benoit Hamon, si cu cel al Culturii, Aurelie Filippetti.

Ministru al Educatiei va fi pentru prima oara o femeie, Najat Vallaud-Belkacem, ministru pentru drepturile femeilor in fostul Guvern, in timp ce Fleur Pellerin este viitorul ministru al Culturii.

Ministri importanti din precedentul cabinet, precum cei ai Externelor, al Apararii sau al Finantelor isi pastreaza posturile.

C.P.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Franta stagnare economica, #economie stagnare Franta, #probleme economie Franta , #datorii