Rusia se pregateste sa dea Ucraina in judecata

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 14:50
2959 citiri
Rusia se pregateste sa dea Ucraina in judecata
Foto: Arhiva Ziare.com

Rusia nu e deloc multumita de faptul ca Ucraina nu i-a platit datoria de 3 miliarde de dolari, asa ca pregateste un proces.

Premierul rus Dmitri Medvedev le-a cerut ministrilor sai sa faca toate demersurile necesare pentru a actiona tara vecina in instanta, informeaza Reuters.

El a mentionat ca, "fara nicio indoiala", Kievul nu va plati datoria uriasa.

Ucraina sfideaza Rusia si nu vrea sa-i plateasca o datorie uriasa: Stransa cu usa sa dea banii inapoi?

Ucraina a intrat, vineri, in default cu o datorie de 3 miliarde de dolari catre Rusia, contractata inainte de inlaturarea din functie a fostului presedinte Viktor Ianukovici.

Premierul ucrainean Arseni Iateniuk a declarat atunci ca guvernul sau ingheata rascumpararea obligatiunilor cu scadenta pe 20 decembrie, cumparate de Rusia in urma cu doi ani, pentru sustinerea fostului presedinte ucrainean, cu cateva luni inainte de inlaturarea din functie a acestuia.

Rusia nu se joaca

Desi exista mici semne ca cele doua parti ar vrea sa obtina o intelegere in afara instantei, posibilitatea ca acest caz sa ajunga in fata unui judecator - fie in instante, fie la Curtea de Arbitraj - este una destul de mare.

Ucraina intra in default: Datorie de 3 miliarde de dolari catre Rusia

Bloomberg aminteste ca la cateva ore dupa ce Ucraina a impus moratoriul, vineri, secretarul de stat in Ministerul de Finante din Rusia, Sergey Storchak, a reiterat ca Moscova nu va sta cu mainile in san si va da in judecata statul vecin.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Rusia judecata ucraina, #Rusia proces Ucraina datorii, #Ucraina datorii Rusia, #Ucraina default , #datorii