Datoria SUA atinge limitele maxime - Presa internationala

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 12:23
2402 citiri
Datoria SUA atinge limitele maxime - Presa internationala

Morgan Stanley amana plata bonsurilor, indicand un trend de austeritate pe Wall Street, Google isi schimba conducerea care a dus compania la apogeu, iar datoria SUA atinge nivelul maxim istoric de 14 trilioane, foarte aproape de limita legala a datoriei de stat.

Morgan Stanley a decis implementarea noilor reguli cu privire la platile pe Wall Street, amanand astfel plata bonusurilor pentru 60% dintre angajati.

Anuntul a venit in conditiile in care banca a raportat profituri pe trimestrul al patrulea in crestere cu 88 la suta, informeaza Financial Times.

Sustinatorii acestei plati amanate considera ca printr-o astfel de metoda ii pot determina pe bancheri si pe traderi sa nu-si mai asume riscuri foarte mari, in cautarea unor profituri rapide care le-ar mari bonusurile.

In vreme ce platile Morgan Stanley pot fi amanate mult peste asteptarile angajatilor, miscarea are darul de a reflecta noile realitati de pe Wall Street, ca urmare a crizei financiare.

"Asa vor sta lucrurile", a declarat Jeanne Branthover, care se ocupa de practicile financiare la Boyden Global Executive Search. "Ceea ce vedem in momentul de fata este faptul ca bonusurile pe anul acesta sunt afectate de criza. Fiecare firma doreste sa-si pastreze lichiditatile cat mai mult timp posibil".

Detaliile cu privire la amanarea bonusurilor au fost tinute in cel mai strict secret si au variat de la o banca la alta - acesta fiind unul dintre motivele pentru care unii decidenti politici insista pentru reguli mai specifice.

Google are un nou CEO

Larry Page il va inlocui pe Eric Schmidt la conducerea Google, in cadrul unei schimbari neasteptate, pe fondul anuntului cu privire la profituri peste asteptari.

Larry Page, co-fondatorul Google, preia fraiele gigantului internet de la cel care a condus pentru multa vreme compania, ducand-o la apogeu - Eric Schmidt.

Anuntul a fost facut de catre Schmidt dupa ce compania a anuntat incasari de 8,44 miliarde pentru ultimul trimestru din 2010, cu mult peste asteptarile analistilor, informeaza The Guardian.

In comunicat se arata ca Page va prelua conducerea executiva incepand cu 4 aprilie cand Schmidt va deveni presedinte executiv, "orientandu-se pe acorduri, parteneriate, clienti si relatiile de afaceri ale companiei".

Schmidt a condus compania din 2001, impreuna cu Page si co-fondatorul Sergey Brin. Page a declarat: "Eric a facut, in mod cert, un lucru extraordinar conducand Google in ultimul deceniu. Rezultatele vorbesc de la sine. Nu exista nici un alt CEO in lume care sa fie atat de implicat si care sa fi condus o afacere la fel de inteligent".

"Eric este un lider extraordinar si am invatat numeroase lucruri de la el. Sfatul sau si eforturile sale vor fi foarte importante pentru mine in conditiile in care incep acest nou rol. Google are in continuare o oportunitate incredibila - suntem abia la inceput si abia astept sa-mi intru in rol", a mai declarat Page.

Datoria SUA atinge niveluri record

Suma pe care autoritatile guvernamentale americane o datoreaza a atins nivelul record absolut de 14 trilioane de dolari.

Aceasta inseamna printre altele ca guvernul federal este la distanta de doar 300 miliarde de dolari fata de limita maxima de bani de care se poate imprumuta, care este de 14,294 trilioane dolari, informeaza CNN Money.

Limita datoriei de stat a devenit un subiect central in dezbaterile americane cu privire la extinderea datoriei. Chiar daca liderii din Congres considera ca limitarea va fi anulata, republicanii intentioneaza sa se prevaleze de aceasta pentru a forta o reducere a cheltuielilor.

Trezoreria SUA, echivalentul Ministerului de Finante, estimeaza ca imprumuturile pot atinge limita maxima undeva intre 31 martie si 16 mai, conform unei declaratii facute de secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#bonusuri bancheri, #conducere Google, #Page CEO Google, #datorie de stat americana, #criza datorii SUA , #deficit bugetar