ING: Deficitul de 4,4 la suta din PIB nu va fi atins

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 14:14
1380 citiri
ING: Deficitul de 4,4 la suta din PIB nu va fi atins
Foto: Arhiva

Planurile Guvernului de a taia cheltuielile cu 2,2 la suta din PIB, anul viitor, si de a majora venituri cu 7,7 la suta, comparativ cu nivelul inregistrat anul acesta, ceea ce ar insemna 0,3% PIB, sunt ambitioase, potrivit analistilor ING.

Astfel, sunt sanse reduse ca tinta de deficit bugetar de 4,4 la suta din produsul intern brut sa fie atinsa in 2011, spun analistii ING, intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Se pune intrebarea in ce masura este necesara o politica fiscala atat de restrictiva avand in vedere costurile in termeni de crestere economica, in timp ce ratarea tintei de deficit ar impacta negativ credibilitatea. Pe de alta parte, atingerea tintei ar pozitiona Romania intr-o lumina favorabila in termeni relativi (fata de alte tari), ceea ce s-ar putea dovedi important pentru 2012 si ulterior", au spus analistii bancii.

Pentru anul viitor, ING previzioneaza un deficit bugetar de 5% din PIB, estimare bazata pe o revenire economica mai slaba decat asteptarea FMI si pe o determinare mai redusa a autoritatilor pentru a atinge tinta de 4,4% din PIB deoarece anul 2012 este unul electoral.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#deficit bugetar 2011, #ING estimare deficit bugetar, #tinta deficit bugetar 2011 , #deficit bugetar
Comentarii
Poza tataie2010
tataie2010
rank 4
Zeitgeist partea a III a arata cine de fapt cauta sa faca lucrurile astea