Predoiu: Ponta si Valcov au jucat o "comedie" a reducerii deficitului

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 23:36
3378 citiri
Predoiu: Ponta si Valcov au jucat o "comedie" a reducerii deficitului
Foto: Facebook/ Catalin Predoiu

Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, ii acuza pe prim-ministrul Victor Ponta si pe ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, ca au jucat o "comedie" a reducerii deficitului, dar si ca bugetul pe 2015 va fi "al stagnarii si supravietuirii economice".

"Ponta si Valcov au mintit din nou. Au jucat o 'comedie' a reducerii deficitului. Analizand declaratiile lor publice, rezulta, la o privire atenta si o citire printre randuri, ca FMI nu a cerut oficial nicio reducere de deficit sub 1% din PIB", a scris pe Facebook Catalin Predoiu.

Marti, Darius Valcov a explicat cum au reusit specialistii Guvernului sa convinga FMI sa accepte un proiect de buget pe 2015 bazat pe un deficit de 1,83% din PIB.

Nivelul este mai mare decat cel vehiculat initial, de 1,4%, si considerabil mai ridicat decat a cerut delagatia Fondului Monetar, in timpul negocierilor, de 0,9%, solicitare catalogata drept inacceptabila de catre Executiv.

Cum a convins Guvernul FMI sa accepte deficitul de 1,83%: Negocierile au fost dure!

"Pentru mine e limpede ca premierul Ponta si ministrul Valcov au simulat un asa-zis conflict legat de deficitul 'impus' de FMI, pentru a parea in ochii opiniei publice ca au rezolvat o problema. De fapt, adevarata problema este aceea ca Guvernul Ponta nu ofera politici de dezvoltare sustenabila pe termen lung a economiei", a spus Predoiu, referitor la aceste negocieri.

FMI si Guvernul au ajuns la un consens pe deficitul bugetar

"Ponta va veni in Parlament cu un buget al stagnarii si supravietuirii economice, nu cu un buget de dezvoltare. Voi reveni cu o analiza mai detaliata asupra problemelor nerezolvate de Guvernul Ponta, acum ca discutiile cu FMI s-au incheiat si am toate informatiile", a mai notat Catalin Predoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#Predoiu deficit bugetar, #Predoiu Ponta Valcov deficit, #Romania deficit bugetar, #deficit bugetar FMI , #deficit bugetar