RADET si ELCEN si-au depus la tribunal cererile de insolventa

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 14:40
4219 citiri
RADET si ELCEN si-au depus la tribunal cererile de insolventa
Foto: RADET

Cererea de insolventa a RADET a fost depusa, vineri, la Tribunalul Bucuresti, iar magistratii au stabilit ca prim termen data de 5 octombrie 2016.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, saptamana trecuta, proiectul de hotarare privind mandatarea Consiliului de Administratie RADET Bucuresti de a lua toate masurile tehnice, juridice si economice necesare pentru asigurarea continuitatii activitatii regiei, pentru garantarea livrarii agentului termic pentru populatie si institutii.

In proiect a fost introdus un amendament de intrare a RADET in insolventa, iar institutia a depus vineri solicitarea de intrare in insolventa la Tribunalul Bucuresti.

RADET are datorii catre Electrocentrale Bucuresti in valoare de peste 3,9 miliarde lei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat ca insolventa RADET reprezinta cea mai sigura cale de protejare a bucurestenilor in privinta furnizarii apei calde.

De asemenea, si ELCEN a depus, luni, cererea de intrarea in insolventa la Tribunalul Bucuresti, iar termenul de judecata a fost stabilit la 6 octombrie.

Decizia de inaintare a cererii de insolventa a fost luata saptamana trecuta de Consiliul de Administratie al ELCEN.

Hotararea a fost luata avand in vedere "situatia financiara a Electrocentrale Bucuresti SA si datoriile inregistrate la furnizorii si distribuitorii de combustibil, servicii si produse, situatie generata de neincasarea contravalorii pentru marfa livrata, de la RADET Bucuresti", a anuntat producatorul de energie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#RADET insolventa Tribunalul Bucuresti, #RADET depus cerere insolventa, #insolventa RADET , #ELCEN-RADET