RADET da drumul la caldura in Bucuresti

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 15:32
16211 citiri
RADET da drumul la caldura in Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) a anuntat ca va da drumul la caldura in Bucuresti.

Probele la cald vor fi facute vineri noapte pana sambata dimineata, in intervalul orar 22:00 - 07:00, in toate sectoarele Capitalei, iar asociatiile de proprietari sunt rugate sa anunte locuitorii blocurilor despre acest lucru.

Dupa aceea se va trece la furnizarea caldurii in regim permanent, transmite Antena 3.

Decizia RADET vine dupa ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca vrea sa schimbe legea in asa fel incat sa se renunte la cutuma ca agentul termic sa ajunga in calorifere doar dupa ce se inregistreaza trei nopti consecutive de temperaturi sub 10 grade Celsius.

"Sa nu credeti ca sunt rupta de realitate, ca traiesc intr-un univers paralel. Cunosc exact situatia care se manifesta in fiecare an atunci cand vine toamna si temperaturile scad brusc.

Tocmai de aceea, pentru ca legea spune clar acum ca inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban are loc dupa inregistrarea, timp de trei zile consecutiv, intre orele 18:00 - 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici, fac un apel pentru modificarea legislatiei, pentru ca oamenii sa nu mai astepte aceasta perioada in frig", a precizat Gabriela Firea, intr-un comunicat remis joi de Primaria Capitalei.

Amintim ca Tribunalul Bucuresti a admis, miercuri, cererea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti de intrare in insolventa si a desemnat administratorul provizoriu. In acest context, Firea a spus ca furnizarea energiei termice nu va fi intrerupta si nici angajatii regiei nu trebuie sa se teama ca vor fi dati afara.

Aceeasi instanta a admis, joi, si cererea de intrare in insolventa a Electrocentrale Bucuresti (ELCEN).

Chiar daca ELCEN si RADET intra in insolventa, Guvernul ne transmite ca bucurestenii pot sta linistiti: vor avea apa calda si caldura, dupa ce Executivul a adoptat miercuri o ordonanta de urgenta, prin care a creat un mecanism mai rapid, care va permite ca plata pentru agentul termic sa poata fi facuta in avans.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#RADET caldura Bucuresti, #RADET da drumul caldura, #caldura Bucuresti , #ELCEN-RADET